A350-900 XWB fra Finnair.

Finnair lancerer sin fjerde USA-rute

Finnairs langdistanceruter går primært østover mod Asien, men næste år får selskabet sin fjerde USA-rute.

Med hele 17 asiatiske langdistanceruter, så har Finnairs fokus på de lange ruter altid været Asien, hvortil den ene times tidsforskel mellem Finland og Centraleuropa giver selskabet en konkurrencefordel i det, det i flere tilfælde er muligt at nå ud og hjem på under 24 timer. Dermed skal der kun ét langdistancefly til at betjene en rute dagligt.

Udover de asiatiske destinationer, så havde Finnair for bare få år siden kun New York på rutekortet. Men de seneste år er selskabet begyndt at flyve til Chicago og Miami. Og til juni næste år kommer den fjerde USA-destination på rutekortet.

Den 1. juni sender Finnair nemlig det første fly afsted på sin nye rute mellem Helsinki og San Francisco på den amerikanske vestkyst. Ruten vil blive betjent tre gange om ugen på tirsdage, torsdage og søndage.

Der vil i første omgang kun være tale om en sommerrute, der lukker igen i slutningen af september.

”Vi er meget begejstret for at tage endnu et skridt fremad med væksten af vores flyselskab, og San Francisco er en spændende ny destination for vores kunder. Lige som når Finnair flyver til Asien, vil Helsinkis nordlige position være et hurtigt alternativ for vores europæiske kunder, der flyver til Nordamerikas vestkyst”, siger Juha Järvinen, kommerciel direktør i Finnair.

100 daglige returflyvninger
Den nye San Francisco-rute bliver drevet inden for Atlantic joint business samarbejdet mellem Finnair, American Airlines, British Airways og Iberia. Et samarbejde, der giver kunderne yderligere ruteafgange, bedre forbindelser og bedre priser på transatlantiske ruter. Lige nu har de fire flyselskaber mere end 100 daglige returflyvninger mellem Europa og Nordamerika.

Finnair flyver tre gange om ugen til Miami og fra sommeren 2016 er ruten blevet en helårsrute efter i opstarten kun at have været en vintersæsonrute. Chicago-ruten betjenes fem gange om ugen året rundt.

Finnair tilføjer i sommeren 2017 også Alicante til rutenettet med op til fire ugentlige flyvninger fra 26. marts til 27. oktober. Finnair øger desuden frekvensen til Malaga med to yderligere ugentlige flyvninger, så der er i alt 11 ugentlige afgange. Forrige måned lancerede Finnair også ruter til Ibiza og Menorca i sommeren 2017.

Ukendt kunde
Finnair har til efteråret forpremiere på ankomsten til San Francisco. Flyselskabet er nemlig blevet kontraheret til at gennemføre to charterflyvninger med Airbus A350XWB til San Francisco i slutningen af november og starten af december.

Mandag den 28. november afgår rutenummer AY4511 fra Helsinki kl. 15-50 med ankomst i San Francisco samme dag kl. 16.40. Returflyvningen finder sted kl. 19.30 med ankomst i Helsinki den følgende dag kl. 15.55. Fredag den 2. december er der endnu en flyvning, og den finder sted fra Helsinki kl. 10.00, og A350-flyet er planlagt til at lande i San Francisco samme dag kl. 10.45. Returflyvningen på denne rotation finder sted kl. 13.45 med ankomst i Helsinki kl. 10.10 den følgende dag.

Hos Finnair er der indtil videre hemmelighedskræmmeri omkring, hvem der der chartret A350-flyene til San Francisco. Der kan være tale om en rejsearrangør, eller også kan det være en virksomhed, der har ad-hoc chartret det nye langdistancefly.

“Vi kan ikke i øjeblikket kommentere på detaljer omkring disse flyvninger, da vi synes, at det er mest hensigtsmæssigt, at vores kunder vil være de første til at kommentere på dem,” sagde en pressetalsmand fra Finnair i juli til CHECK-IN.dk.

 

 

Relaterede artikler:

Trods SAS-rekord er Finnair større på langruter

Finnair i transatlantisk samarbejde

Finnair etablerer rute til Chicago

Finnairs langdistanceruter er under pres

Finnair bruger A350-900 til charterflyvning