En Airbus A350-900 fra Finnair. Foto: © Thorbjørn Brunander Sund, Danish Aviation Photo

Finnair og China Southern i samarbejde

Finnair har indgået en codeshare-aftale med China Southern. Dermed ser det ikke ud til, at Kinas største flyselskab kommer til Helsinki i denne omgang.

I november sidste år fik China Southern Airlines de kinesiske luftfartsmyndigheders tilladelse til at åbne en rute fra Guangzhou til en nordisk hovedstad – nærmere bestemt Helsinki – fra 1. juli i år. Den rute ser nu ud til at være sat på standby på ubestemt tid, efter at China Southern og Finnair har indgået en codeshare-aftale, der netop har Finnairs rute mellem den finske hovedstad og Guangzhou som omdrejningspunkt.

Dermed har Finnair indtil videre undgået at få konkurrence på ruten til Guangzhou, som selskabet nok ellers frygtede efter, at China Airlines fik myndighedernes godkendelse.

København og Billund på listen
Codeshare-aftalen betyder, at China Southerns kode, CZ, bliver føjet til en række af Finnairs europæiske destinationer; nemlig Amsterdam, Gøteborg, London Heathrow, Paris Charles de Gaulle, Riga, Stockholm og ikke mindst Danmarks to største lufthavne i henholdsvis København og Billund.

Og på samme måde får Finnairs passagerer mulighed for at flyve videre i Kina med China Southern til otte af selskabets indenrigsdestinationer; Changsha, Chongqing, Hangzhou, Nanjing, Sanya, Wenzhou, Xiamen og Xi´an.

”Kina er blandt vores topmarkeder globalt, og vi er glade for at kunne tilbyde flere destinationer til vores kunder videre fra Guangzhou,” siger Christian Lesjak, der er netværksdirektør hos Finnair

42 ugentlige afgange til Kina
I sommertrafikprogrammet opererer Finnair op til 42 ugentlige flyvninger mellem Kina og Helsinki, herunder fire flyvninger til Guangzhou.

Afgangene fra Helsinki til Guangzhou finder sted mandag, onsdag, fredag og lørdag. Returflyvningerne til Helsinki sker tirsdag, torsdag, lørdag og søndag. Fra og med dette forår har Finnair i øvrigt indsat en af selskabets nye Airbus A350-900 på ruten, hvilket har øget både passager- og cargo-kapaciteten.

Netop gjort til helårsrute
Indtil nu har ruten udelukkende været fløjet i sommerhalvåret, men samtidig med indsættelsen af den nye A350’er, annoncerede Finnair, at ruten nu bliver helårlig. I vintertrafikprogrammet bliver der dog kun tale om to ugentlige rotationer mellem Helsinki og Guangzhou.

Codeshare-aftalen mellem Finnair og China Southern træder i kraft allerede 1. juni, og der er åbnet for booking på de nye destinationer.

China Southern forlod i januar SkyTeam-alliancen, og har dermed kunnet agere frit i forhold til at kunne indgå codeshare-aftalen med Finnair, der er medlem af oneworld.

 

Relaterede links

Ny codeshare-aftale favoriserer Finnair

Tidligere SAS-chef får topjob i Finnair

Kinas største flyselskab klar til Norden