Finnair A350-900 winglet. (Foto: Finnair)

Finnair udvider med endnu en asiatisk destination

Som det første europæiske flyselskab åbner Finnair næste år en rute til Busan i Sydkorea. Det bliver det statsejede finske flyselskabs 20. asiatiske destination.

Fra næste forår udvider Finnair sin aktivitet i Asien. Denne gang med tre ugentlige afgange fra Helsinki til Sydkoreas næststørste by, Busan. Finnair har i forvejen daglige forbindelser til Sydkoreas hovedstad, Seoul.

Det er første gang, at et europæisk flyselskab skaber forbindelse mellem Europa og Busan, og udvidelsen sker ifølge Finnair i tråd med flyselskabets strategiske mål om at være stærkeste bindeled mellem Europa og Asien.

”Vi glæder os over at være først med europæisk forbindelse til Busan, som er en helt fantastisk destination. Vi har fløjet til Seoul i 11 år, og Korea er et af vores topmarkeder. Nu ser vi frem til kunne tilbyde endnu en koreansk destination og til at fortsætte udvidelsen i Asien,” siger Robert Lönnblad, Finnairs General Manager i Skandinavien.

A350 til Busan
Det bliver et af Finnairs indtil videre 14 Airbus A350-fly, der skal operere på ruten mellem Helsinki og Busan. Udover de 14 fly, som Finnair har modtaget, har selskabet ordre på yderligere fem styk til levering de kommende tre år liggende hos Airbus.

Busan har 3,5 millioner indbyggere og ligger på halvøens sydøstlige spids. Byen er ifølge Finnair kendt for sine smukke omgivelser bestående af bjerge, floder og hav og byder desuden på gode strande og vandreruter i tempereret klima.

Med Busan i porteføljen forbinder Finnair fra foråret 2020 flere end 100 europæiske destinationer med 20 destinationer i Asien.

Asien vigtig for Finnair
Og Asien-trafikken er særdeles vigtig for Finnair, idet hele 10 asiatiske ruter er at finde på en top15-liste over Finnairs største destinationer. På den liste er Seoul i øvrigt nummer syv.

Det finske flyselskab har da også kunnet notere en relativt kontinuerlig vækst på sine asiatiske ruter, og alene i juni i år var væksten på trafikken til Asien på 8,8 procent. Det betyder, at knap 227.000 passagerer valgte at flyve finsk, når de skulle til eller fra en asiatisk destination.

 

Relaterede links

Næsten 1,4 millioner fløj med Finnair i juni

Finnair øger på Kina med afgange til ny Beijing-lufthavn

Flot trafikvækst hos Finnair