Finnair A350-900 XWB. (Foto: Finnair)

Finnair genoptager langruter til juli

Finnair vender tilbage på en række af sine vigtige ruter til Asien i begyndelsen af juli efter flere måneders nedlukning. Ruten til København vil ligeledes blive genoptaget fra juli.

Fra begyndelsen af juli vil det atter være muligt at flyve på en længere række af både europæiske ruter og langdistanceruter med Finnair, der ligesom alle andre flyselskaber har været hårdt ramt af coronakrisen.

Langdistanceruterne er helt essentielle for Finnair, og de genoptages i faser fra juli med særligt fokus på de asiatiske destinationer. Finnair vil starte op med flyvninger fra Helsinki til Beijing, Hong Kong og Shanghai i Kina – dette dog med forbehold for godkendelse fra den kinesiske regering.

Herudover vil Finnair genoptage ruterne til Nagoya, Osaka og Tokyo Narita i Japan samt til Singapore, Seoul og Bangkok. Valget af disse ruter beror også på behovet for at flyve fragt frem og tilbage.

I august opstarter Finnair ruterne til Delhi og New York, og i november ruten til Tokyo Haneda. Vinterruterne til Miami, Krabi og Phuket vil ligeledes efter planen blive åbnet i vintertrafikprogrammet.

CPH-rute opstartes i juli
Finnair genoptager også flere europæiske ruter fra juli, og her er forbindelsen til Københavns Lufthavn iblandt. Selskabet opererer i øjeblikket til nogle udvalgte destinationer, men fra juli skrues der markant mere op for flere ruter.

Om halvanden måneds tid vil Finnair således samlet kunne tilbyde flyvninger fra Helsinki til Berlin, Bruxelles, Budapest, København, Dublin, Düsseldorf, Edinburgh, Frankfurt, Göteborg, Genève, Hamborg, London, Malaga, Manchester, Moskva, München, Oslo, Paris, Prag, Riga, Tallinn, Stockholm, Sankt Petersborg, Vilnius, Wien og Zürich.

Ruterne til Barcelona, ​​Milan, Madrid, Rom og Warszawa genoptages til august, og i sommerferiesæsonen vil Finnair også betjene nogle af feriedestinationerne i det sydlige Europa.

I løbet af juli vil Finnair operere på i alt seks finske indenrigsruter, og destinationerne fra Helsinki er Kuopio, Mariehamn, Oulu, Rovaniemi, Turku og Vaasa. I løbet af august og september genoptages yderligere fire indenrigsruter.

Rejseefterspørgsel på vej tilbage
Finnair oplyser, at selskabet månedligt vil gennemgå sit trafikprogram, og at det vil blive opdateret, så snart de forskellige lande åbner sine grænser, og efterspørgslen begynder at stige.

”Vi forventer, at luftfarten kommer sig gradvist, begyndende i juli. Vores intention er at operere cirka 30 procent af vores normale antal flyvninger i juli, og vi vil også starte langdistanceflyvninger til vores vigtigste asiatiske destinationer. Vi tilføjer derefter ruter og frekvenser måned for måned, efterhånden som efterspørgslen vender tilbage,” siger Ole Orvér, kommerciel direktør i Finnair.

”Vores seneste kundeundersøgelse viser, at kunderne allerede planlægger både forretnings- og fritidsrejser. Vi ønsker at imødekomme denne efterspørgsel med vores netværks genåbning.”

Finnairs kunder har siden marts kunnet ændre deres rejsedatoer, og dette fortsætter yderligere. Alle kunder, der har købt billet direkte hos Finnair til afrejse mellem den 1. april og 30. juni 2020, kan således ombooke til afrejse på et senere tidspunkt inden for billetgyldigheden.

 

Relaterede artikler:

Finnair indfører maskepåbud i fly

98,7 procent tilbagegang for Norwegian og Finnair

Finnair taber 15 millioner kroner om dagen