De nuværende kabiner på Finnairs E190-fly fra Embraer. (Foto: Mikko Pylkkö | Finnair | PR)

Finnairs Embraer-fly skal have nye kabiner

De næste par år vil Finnair bruge på at opgradere kabinerne på selskabets flåde af Embraer-fly, der eksempelvis benyttes på flyvninger mellem CPH og Helsinki. Det skal indfri flere ønsker.

Finnair er ved at lægge an til at opgradere kabinerne på en del af selskabets flåde, der i alt består af 79 fly med en gennemsnitsalder på 13,2 år.

Det finske flyselskab gør fortrinsvis brug af Airbus-fly. Modeller fra både A319-, A320-, A321, A330- og A350-serien indgår i flåden, men derudover råder selskabet også over 12 udgaver af henholdsvis ATR 72 samt Embraer ERJ-190.

Det er kabinerne på flyene fra Embraer, der nu er blevet udset til at skulle have en overhaling. Flyene er konfigureret med 100 sæder, og de beflyver destinationer i Finland samt Europa. Heriblandt en del af Finnairs afgange mellem lufthavnene i København og Helsinki.

Ventes at vare i to år
Finnair oplyser, at man med fornyelsen af designet i kabinerne både ønsker at ajourføre udtrykket, hvilket skal medvirke til at skabe en følelse af friskhed i kabinerne, samt gøre interiøret mere indbydende for passagererne.

Det praktiske arbejde ventes at blive foretaget i løbet af næste år og 2025, og ifølge flyselskabet regner man i øjeblikket med, at det første Embraer-fly med den opdaterede kabine vil være på vingerne henimod udgangen af 2024.

Finnairs kommercielle direktør Ole Orvér slår fast, at der er to overordnede mål, som man håber at indfri i forbindelse med opgraderingen af Embraer-kabinerne.

”Vi har et ønske om at øge komforten ombord og kunne tilbyde vores passagerer en rejseoplevelse af høj kvalitet på tværs af hele vores rutenetværk.”

Skal have samme følelse som langdistanceflyene
Det er endnu sparsomt med oplysninger om, hvad præcis opgraderingen af kabinerne kommer til at bestå af, men det forlyder dog, at Finnair har en ambition om at benytte elementer fra redesignet af kabinerne på langdistanceflyene, der blev præsenteret i februar sidste år, således, at Embraer-kabinerne til en vis grad kommer til at minde om disse.

”Vi planlægger at bruge vores erfaring fra tidligere kabinefornyelser og bruge lignende elementer til at skabe samme følelse ombord på vores Embraer-flåde,” siger Robert Lönnblad, der er markedsdirektør for Europa hos Finnair.

Flyvningerne med Embraer-flyene foretages af datterselskabet Nordic Regional Airlines, som Finnair ejer sammen med DAT.


Relaterede artikler:

Stærk vækst og indtjening hos Finnair

18-årig overtager jobbet fra Finnairs topchef

Finnair styrker samarbejdet med IAG