Finnair-pesonale ved indcheckning. (Arkivfoto: Finnair | PR)

Finnair styrker samarbejdet med IAG

Finnairs loyalitetsprogram Finnair Plus vil blive koblet sammen med IAG Loyalty, hvormed optjente enheder fremover hedder Avios, ligesom det er tilfældet med IAG-selskaberne og Qatar Airways.

Finnair blev i 1999 optaget i Oneworld-alliancen, hvor British Airways, Iberia og de andre IAG-selskaber er blandt de dominerende aktører.

Gennem mange år har der derfor været et tæt samarbejde mellem British Airways og Finnair, og det udbygges betydeligt, når der indledes et tættere samarbejde omkring loyalitetsprogrammet Finnair Plus, der blev lanceret i 1992 og har over fire millioner medlemmer globalt.

I et partnerskab med IAG Loyalty vil Finnair Plus-medlemmer fra begyndelsen af 2024 kunne optjene og anvende de såkaldte Avios, der er en slags valutaenhed i IAG’s loyalitetskoncept. Samtidig hermed flyttes Finnair Plus-programmet til en ny platform, hvor Avios tildeles efter billetprisen størrelse og ikke efter, hvor mange miles, der er fløjet.

Når samarbejdet indledes vil Finnair blandt andet tilbyde alle medlemmer i loyalitetsprogrammet gratis adgang til beskedtjenester på internet på europæiske flyvninger opereret med Airbus-fly. Tilbuddet gælder uanset medlemsniveau.

“2024 markerer starten på en ny æra med vores loyalitetsprogram, med nye fordele og forbedrede muligheder for vores medlemmer til at bruge deres optjente Avios – både inden for Finnair og IAG Loyaltys partnernetværk,” siger Ole Orvér, der er kommerciel koncerndirektør hos Finnair.

Flere Finnair Plus-sæder tilgængelige
Samarbejdet med IAG Loyalty betyder også, at Finnair kommer til at tilbyde flere sæder, der kan købes med Avios-valutaen. På alle europæiske flyvninger vil der i fremtiden være mindst fire sæder, der kan betales med Avios samt otte sæder på interkontinentale flyvninger.

Hos IAG Loyalty er administrerende direktør Adam Daniels glad for at have fået Finnair Plus med i programmet, der også omfatter British Airways Executive Club, Qatar Airways Privilege Club og Iberia Plus.  

“Finnairs tilslutning til Avios er en anerkendelse af valutaens globale betydning og den utrolige værdi, den har for medlemmer over hele verden. De tilslutter sig et førende globalt netværk af flyselskabspartnere, herunder British Airways, Iberia, Aer Lingus, Vueling og Qatar Airways. “Vi er glade for at spille en central rolle i Finnairs nye æra for deres loyalitetsprogram og for deres medlemmer.”

Ved overgangen til det nye Avios-system vil allerede optjente Finnair Plus-point blive konverteret til Avios i en ratio 3:2, oplyser Finnair.

 

Relaterede artikler:

Iberia bliver del af samarbejde mellem flyselskaber

British Airways tilbyder rene bonusflyvninger

Irere får nyt bonusprogram