Funchal på Madeira bliver en af de nye Primera-destinationer. Byens lufthavn er netop blevet omdøbt til Christiano Ronaldo Airport.

Fire nye charterdestinationer fra Billund

Primera Airs flådeekspansion i 2017 skal blandt andet bruges til at forbinde Billund Lufthavn med fire sydeuropæiske charterdestinationer.

I 2015 måtte de rejsende til og fra Billund Lufthavn vinke farvel til en række ruter til Sydeuropa, da Ryanair med kort varsel lukkede sin base i lufthavnen og skar kraftigt ned i ruteudbuddet. Det dansk-lettiske flyselskab Primera Air gik hurtigt ind og erklærede sig parat til at lukke noget af hullet ved at skrue op for frekvenserne på en række ruter, hvor selskabet flyver charterflyvning og sælger overskydende pladser på sin hjemmeside.

Nu lancerer Primera Air fire nye charterdestinationer fra Billund Lufthavn i sommeren 2017.

Den første er Alicante, som vil blive fløjet to gange om ugen fra 7. maj med Boeing 737-800. Ryanair flyver i forvejen på ruten i sommermånederne, mens Norwegian fremover vil flyve på ruten hele året rundt.

Ronaldo-lufthavn
Den anden destination er Funchal på Atlanterhavsøen Madeira. Her vil Primera i tre uger i april og maj flyve en gang om ugen med Boeing 737-800 fra Billund til Funchals lufthavn, der fornylig blev opkaldt efter den portugisiske fodboldspiller Christiano Ronaldo. Flyvningerne går via Bergen. Også her vil der være tale om et mix af pakkerejsende og fly-only. Charterarrangørerne Falk-Lauritsen Rejser og Star Tour flyver til øen henholdsvis hele året og i perioden fra februar til april.

Den tredje nye Primera Air-charterdestination fra Billund Lufthavn er Kalamata på den græske halvø Peloponnes. Fra 9. maj vil Primera Air flyve en gang om ugen med Boeing 737-800.

Den fjerde og sidste nye Primera-destination er Portugals hovedstad Lissabon, som Primera Air fra 20. april vil flyve til en gang om ugen med Boeing 737-800 fly.

Primera Air har i dag otte Boeing 737-fly indregistreret i Danmark og Letland. Næste år er det planen at udvide flåden med to Boeing 737-fly.

 

Relaterede artikler:

Primera Air lancerer ny hjemmeside og nye produkter

Primera Air: To nye fly på vej

Primera Air udvider rute-tilbud

Primera Air opruster mod Ryanair

Første selskab klar til at lukke Ryanair-huller