(Foto: Y. Panas)

Fire nye fly til svensk regionalflyselskab

Fra at have haft nogle af de ældste fly i Skandinavien, vil det svenske regionale flyselskab BRA inden længe have en af de yngste flyflåder.

For nylig satte Braathens Regional Airlines (BRA) samtlige 10 fly af typen British Aerospace Avro RJ85/100 til salg, da det ikke længere var økonomisk forsvarligt at fortsætte driften med de 24 år gamle fly, der er meget brændstofslugende og vedligeholdelseskrævende.

Tilbage er blot 13 ATR 72-fly med en gennemsnitsalder på 4,8 år, og den alder vil blive bragt yderligere ned, når BRA leverer de tre ATR 72-500 tilbage til sine ejere i løbet af 2020. Flyene er leaset fra Erik Thun Group og har en alder på mellem ni og 11 år.

Tilbage er otte nyere ATR 72-600, og dertil vil blive tilføjet fire helt nye fabriksny fly af samme type, der i løbet af de næste seks måneder leveres fra ATR Aircraft-fabrikken i Toulouse på en leasingaftale med Singaporebaserede Aviation PLC.

Dermed øges ATR-flåden fra 13 til 14 enheder, der alle vil være nyere ATR 72-600 med plads til 72 passagerer og en gennemsnitsalder på blot to år. Samtidig kommer BRA til at anvende markedets mest klimaeffektive fly til regionalflyvning.

Overvejer at wetlease jetfly
Med denne flådejustering bliver BRA et rendyrket regionalt flyselskab, da charterflyvningerne med Avro RJ-jetflyene forsvinder, og da efterspørgslen på indenrigsflyrejser i Sverige er dalende, vil behovet for at benytte de ældre jetfly ikke længere være til stede.

Men BRA har ikke opgivet at benytte jetfly på de allermest trafikerede indenrigsafgange.

“BRA er også åben for, at virksomheden vil tilbyde jetfly på udvalgte afgange, hvor der er behov for kapacitet i fremtiden. Som tidligere bebudet vil produktion og drift ikke finde sted i BRA´s eget regi, men i samarbejde med andre flyselskaber. En undersøgelse af dette er stadig i gang,” hedder det i en pressemeddelelse.

BRA ejes af det svenske investeringsselskab Braganza, der har norske Per G. Braathen som ultimativ ejer. Selskabet flyver i dag til Stockholm-Bromma, Gøteborg, Malmø, Umeå, Visby, Kalmar, Ronneby, Sundsvall, Helsingborg/Ängelholm, Östersund, Växjö, Trollhättan, Halmstad, Kristianstad, Norrköping, Sälen, Helsinki, Berlin og Lyon.

 

Relaterede artikler:

Svensk flyselskab har sat samtlige jetfly til salg

Sort lørdag for BRA

Massefyringer i svensk flyselskab