Boeing 787-9 Dreamliner fra Norse Atlantic Airways. (Foto: Malcolm Nason | Norse Atlantic Airways | PR)

Fjerde måned i træk uden aflysninger

August var fjerde måned i træk uden aflyste flyafgange hos Norse Atlantic Airways, der i samme måned havde en belægning på 86 procent – sjette måned i streg med vækst på dette parameter.

Regulariteten er høj hos Norse Atlantic Aiways, der netop har lagt trafiktallene frem for august.

Det norske langdistanceflyselskab kom gennem august uden aflyste flyafgange, og det var samtidig fjerde måned i træk uden en eneste aflysning. Siden 24. april 2023 har Norse lykkedes med ikke at skuffe kunderne med aflysninger. Til gengæld ankom kun 70 procent af flyene inden for 15 minutter efter det planlagte ankomsttidspunkt.

I august fik Norse en belægning på 86 procent, og dermed var der atter stigning efter at have registreret en belægning på 85 procent i juli. Samtidig var det sjette måned i træk med stigende belægningsprocent.

Passagertallet for årets sidste sommermåned endte på 151.420 fordelt på i alt 520 flyvninger, og dermed var lidt flere passagerer med flyene end i juli i år, hvor tallet lød på 150.621 passagerer.

Stærk efterspørgsel gennem sommeren
Norse Atlantic Airways glæder sig over udviklingen i de seneste måneder med vækst og gode præstationer.

”Jeg er meget glad for, at vores belægning er blevet ved med at stige måned for måned; efterspørgslen efter Norses overkommelige priser og fremragende service har været stærk gennem hele sommeren. For fjerde måned i træk har vi haft nul aflysninger, hvilket er et vidnesbyrd om vores robuste operationer og dedikerede kolleger fra hele flyselskabet,” siger Bjørn Tore Larsen, koncernchef i Norse Atlantic Airways.

Bjørn Tore Larsen, der også er grundlægger af Norse, fortæller videre, at selskabet er klar til vinteren og er omstillingsparate, hvis situationen kræver det.

”Når vi går ind i vinterperioden, står Norse godt rustet til at reagere, hvis oliepriserne fortsætter med at stige, som de har gjort for nylig. Vores evne til hurtigt at reagere og tilpasse vores netværk efter behov, herunder omhyggelig kontrol med vores omkostningsbase, er kendetegnende for vores lavprisdriftsmodel,” lyder det.

Har tabt næsten to milliarder kroner
Mens der er tydelig fremgang i blandt andet belægningstallene, er situationen en helt anden med økonomien hos Norse Atlantic Airways.

Således har det norske selskab tabt ikke mindre, end hvad der svarer til 1,97 milliarder danske kroner siden etableringen i 2021 og den efterfølgende driftsstart 14. juni 2022.

Bjørn Tore Larsen er dog fortrøstningsfuld og forventer, at årets tredje kvartal bliver det første regnskabskvartal med overskud. Dette vurderes primært på baggrund af, at samtlige af selskabets 15 Boeing 787 Dreamlinere for første gang har generet omsætning siden 1. juli i år.

Norse har ruter fra Oslo, London, Berlin, Rom og Paris, og selskabets Dreamlinere flyver til en række destinationer i USA samt Jamaica og Barbados.

 

Relaterede artikler:

Norse har tabt tæt ved to milliarder kroner

Norse: Første måned med over 100.000 passagerer

Norse fordobler antallet af Miami-ruter