Boeing 787-9 Dreamliner fra Norse Atlantic Airways. (Foto: Norse Atlantic Airways | PR)

Norse fordobler antallet af Miami-ruter

I vintertrafikprogrammet 2023/24 åbner Norse Atlantic Airways yderligere to direkte ruter fra europæiske byer til Miami, der i forvejen betjenes med Boeing 787 Dreamliner fra Oslo og London.

Norse Atlantic Airways har fuldt sving i sommertrafikprogrammet, men ligesom andre flyselskaber har det norske langdistanceflyselskab også øjnene rettet mod den kommende vinter.

Således har Norse netop annonceret, at det åbner yderligere to direkte ruter til Miami International Airport i den populære amerikanske solskinsstat Florida. Norse har besluttet at åbne en rute 11. december 2023 fra Paris Charles de Gaulle samt en rute til Miami fra Berlin Brandenburg med første flyvning 15. december 2023.

Der bliver fire ugentlige afgange fra Paris til Miami med flyvninger på mandage, onsdage, torsdage og søndage. På ruten fra Berlin vil der være én ugentlig afgang – om fredagen – og der flyves med de velkendte Boeing 787 Dreamliner på begge ruter.

Dermed vil Norse have i alt fire ruter fra Europa til Miami, da flyselskabet i forvejen betjener destinationen med helårsruter fra Oslo Lufthavn og London Gatwick Airport.

Bliver markant destination
Miami, der blandt andet byder på smukke strande og et behageligt klima, vil dermed blive en fremtrædende destination på rutekortet hos Norse Atlantic Airways.

”Miami har længe været anerkendt som en eftertragtet vinter-soldestination, og vi er glade for at forbinde endnu flere europæiske byer til denne pulserende destination,” siger Bjørn Tore Larsen, koncernchef hos Norse Atlantic Airways.

”Takket være Norse Atlantic er der nu overkommelige direkte flyforbindelser fra Paris, Berlin, London og Oslo til Miami i hele vintersæsonen, hvilket betyder, at flere rejsende nu vil kunne opleve disse fantastiske destinationer på begge sider af Atlanten.”

Holder liv i Berlin-basen
I det nuværende sommertrafikprogram er der kun én rute fra henholdsvis Paris og Berlin, og begge går til New York-JFK. Der er daglige afgange fra Paris, mens der er fire ugentlige flyvninger fra Berlin til den amerikanske metropol. Norse fortsætter med én daglig afgang fra Paris til New York i den kommende vinter, mens ruten fra Berlin umiddelbart ikke indgår i tidtabellen til vinter.

Tidligere blev der spekuleret i, om Norse ville droppe basen i Berlin Brandenburg Airport, men med den kommende rute til Miami vil selskabet således fortsat være til stede i den tyske hovedstadslufthavn. Der bliver dog et mindre driftsstop i lufthavnen på halvanden måneds tid, når ruten til New York vinterlukker efter 27. oktober 2023.

Passagererne er efterhånden begyndt at finde vej til Norse-flyene efter en udfordrende vinter og begyndende forår i 2023. I juni havde Norse en belægning på 83 procent, hvilket var fjerde måned i streg med stigende belægning i Dreamliner-flyene.

 

Relaterede artikler:

Norse vil flyve 33 gange om ugen fra London

Stigende belægning hos Norse

Norse taber en halv milliard kroner i første kvartal