MD-83 fra DAT (Foto: Morten Lund Madsen)

Flere DAT-flyvninger for SAS

Danish Air Transport kommer endnu engang SAS til undsætning med et MD-83 fly, der skal benyttes i juni måned fra København Lufthavn.

Der er mangel på piloter i både Norwegian og SAS. I denne uge kom det frem, at Norwegian har indlejet fire flyselskaber til at assistere med at dække trafikprogrammet i højsæsonen. Norwegian har blandt andet i en periode wetleaset et Airbus A320-fly fra litauiske DOT LT, der har Danish Air Transport (DAT) som moderselskab.

Men også SAS har været nødt til at henvende sig til DAT i forhold til at få adgang til flykapacitet med besætninger. DAT skal i perioden fra den 1. juni og frem til den 26. juni flyve med et MD83-fly for SAS på ruterne fra København til henholdsvis Athen og Milano-Malpensa. Herudover suppleres der med to flyvninger fra København til Düsseldorf den 21. juni.

Det aldrende MD83-fly fra DAT benyttede SAS også fra den 28. marts til den 15 april, indtil irske CityJet var klar med de første CRJ900-fly, der skulle baseres i Stockholm.

Flådefornyelse på vej
Hos SAS er det et større puslespil at få tilpasset fly- og besætningskapacitet til det aktuelle trafikprogram. I løbet af 2016 vil det skandinaviske flyselskab beskæftige otte nye Bombardier CRJ900-fly, som bliver opereret af CityJet. De første seks fly er allerede indsat i trafik hos SAS, mens de to sidste endnu ikke er klar fra flyproducenten.

Sidst på sommeren tager SAS også hul på leveringen af 30 nye Airbus A320neo-fly, der i første omgang vil få base i Stockholm, inden basen i Københavns Lufthavn også får del i flyordren. Sidste A320neo-fly ventes leveret i løbet af 2019.

Med DAT´s vikarhjælp i juni måned bliver der atter MD83-flyvninger med SAS fra Københavns Lufthavn. Det har ikke været siden oktober 2013, hvor SAS tog afsked med det sidste MD-fly, der i en mellemfase er blevet erstattet af leasede Airbus A320-fly fra det indiske flyselskab IndiGo.

Relaterede artikler:

Atter MD-83 hos SAS

DAT henter MD-fly tilbage

Hvert femte SAS-fly opereres eksternt