Flere SAS-afgange til New York, Reykjavik og Hannover

I den kommende sommer åbner SAS otte nye ruter fra danske lufthavne, men der er også blevet plads til at øge frekvenserne på eksisterende ruter fra København, Aarhus og Aalborg.

Der var flere nye destinationer samt genvalg til andre destinationer, som SAS tidligere har fløjet til, da sommertrafikprogrammet for 2020 blev præsenteret for nyligt.

Fra København var der nye ruter til Bari, Haugesund, Rhodos, Sankt Petersborg, Tivat og Zadar, mens SAS fra Aarhus Lufthavn kommer til at sætte Alicante og Chania (Vestkreta) på rutekortet.

Øger på tre internationale CPH-ruter
Udover de nye ruter, kommer der også flere frekvenser på eksisterende ruter. SAS vil således flyve to gange dagligt til New York-Newark, idet aftenrotationen på SK901/902 bliver dagligt. Det fremgår dog endnu ikke af det trafikprogram, der i øjeblikket er til rådighed for bookinger, hvor der ikke flyves om tirsdagen på aftenafgangen.

Til Island kommer der også mere kapacitet. Her vil SAS flyve 10 gange om ugen mellem København og Keflavik-lufthavnen ved Reykjavik, mens der i dag blot tilbydes én daglig afgang i det aktuelle sommertrafikprogram, der udløber den sidste lørdag i oktober.

Endelig vil SAS øge mellem København og Hannover, hvor der opjusteres fra tre til fire hverdagsflyvninger ved hjælp af en ny eftermiddagsrotation kl. 14.15 fra København, hvor flyet returnerer kl. 16.00 fra den tyske messeby. Umiddelbart ser det også ud til, at SAS fjerner natstoppet på den sene aftenafgang fra København til Stuttgart, men det er ikke tilfældet.

“Natstoppet er bare midlertidig indstillet, imens lufthavnen renoverer om aftenen. Lufthavnen er lukket om aftenen og natten i en periode, indtil det er udført, og så kommer afgangen og natstoppet af vores fly tilbage,” siger fungerende pressechef Troels Karlskov fra SAS i Danmark til CHECK-IN.dk.

Mere jysk regionaltrafik
Det er ikke alene København, der er blevet begunstiget med ekstra frekvenser. SAS har også skruet på de regionale ruter fra Aalborg og Aarhus.

Fra Aalborg til Oslo øges der kapacitetsmæssigt med 60 procent til ni ugentlige afgange. Flyet fra Oslo natstopper fire gange om ugen i den nordjyske lufthavn, hvorfor det bliver muligt mandag til torsdag at tilbyde et tidligt morgenfly og fra tirsdag til fredag et sent eftermiddagsfly.

Mens SAS styrker på Oslo-ruten fra Aalborg, så er det Stockholm-ruten fra Aarhus Lufthavn, som er genstand for en kapacitetsudvidelse i sommertrafikprogrammet 2020.  Her flyver SAS i dag seks gange om ugen på en tidlig eftermiddagsrotation kl. 14.35, men fra slutningen af marts næste år, så kommer SAS til at flyve 10 gange om ugen med to daglige afgange fra mandag til torsdag kl. 06.25 og 14.35 fra Aarhus Lufthavn og retur fra Arlanda kl. 16.25 og 21.10.

Øgningen på Stockholm-ruten sker samtidig med, at de regionale ruter til Manchester og München må opgives i det kommende sommertrafikprogram.

Flere indenrigsafgange
Endelig har SAS valgt at sætte ekstra kapacitet ind på indenrigsruterne til Aalborg og Aarhus. Der øges med tre ugentlige frekvenser til begge lufthavne, således at SAS kommer til at flyve op til 55 gange om ugen fra København til Aalborg Lufthavn og 46 gange om ugen til Aarhus Lufthavn.

Begge jyske lufthavne ser ud til hver at få henholdsvis en A320neo og en A321 som natstoppende indenrigsfly.

 

Relaterede artikler:

SAS opgiver de tre nyeste ruter fra Aarhus Lufthavn

Otte nye danske SAS-ruter i 2020

SAS med halvtomme feriefly fra Aarhus Lufthavn

SAS åbner to danske ruter til ny svensk lufthavn