Flere Sønderborg-afgange

Alsie Express justerer i fartplanen og indsætter desuden en ekstra returflyvning på ruten mellem Sønderborg og København.

Ved overgangen fra vinter- til sommerfartplanen i slutningen af marts foretager Alsie Express nogle justeringer i fartplanen på selskabets eneste rute mellem Sønderborg og København. Desuden indsættes en ekstra søndags-afgang i en forsøgsperiode i maj og juni.

Alt sammen tiltag, der skal gøre det nemmere at flyve mellem det sønderjyske og verden via Københavns Lufthavn.

Stå tidligere op
Når urene i slutningen af marts bliver stillet en time frem skal flyrejsende fra Sønderborg til København stå tidligere op, hvis de fortsat vil nå det første morgenfly fra det sønderjyske til hovedstaden.

Alsie Express, der er alene om at betjene ruten, har nemlig valgt at rykke morgenafgangen fra Sønderborg på hverdage frem fra kl. 07.15 til klokken 7.00. Dermed lander flyet i Københavns Lufthavn kl. 07.45 i stedet for klokken 8.00, som det er tilfældet i dag.

Det sker for at gøre det nemmere for passagererne at nå deres fly videre ud i verden. Og det ekstra kvarter kan der i mange tilfælde meget vel blive brug for. Som CHECK-IN.dk kunne fortælle mandag, så ændrer SAS også i slutningen af marts den såkaldte ”minimum connection time” i Københavns Lufthavn. Hvor det i dag er muligt at skifte mellem et indenrigsfly og et fly til Schengen-land på 30 minutter, så bliver det sat op til 40 minutter – hvis man vil være sikker på at få sin bagage med videre.

En ekstra daglig rotation
At flyet tager tidligere afsted fra Sønderborg får også konsekvenser for de tre efterfølgende morgen- og formiddagsfly. Således vil den nuværende afgang fra CPH kl. 8.30 blive rykket frem til kl. 8.15. Morgenens anden Sønderborg-afgang vil afgå kl. 9.25 mod kl. 10.00 i dag. Og afgangen fra København kl. 11.15 i dag vil afgå kl. 12.00 i stedet.

Eftermiddags- og aftenafgangene fra København kl. 15.15 og 17.45 samt fra Sønderborg kl. 13.30, kl. 16.30 og 19.00 vil der ikke blive ændret ved. Derimod får den sene afgang fra Københavns Lufthavn ny afgangstid i det den vil afgå klokken 22.00 mod kl. 21.45 i dag.

”Vi vil være erhvervslivets foretrukne transportmiddel mellem Sønderborg og København. Derfor har vi lyttet til kundernes ønsker. Når vi oplever en stor efterspørgsel på at tilrette rejseprogrammet, forsøger vi naturligvis at imødekomme dette, hvor det er muligt. Vi indfører ændringerne i sommerprogrammet 2017 og håber, at ændringerne giver flere passagerer, der kan benytte ruten til deres daglige gøremål i Sønderborg-området”, fortæller adm. direktør i Alsie Express Lone M. Koch.

Søndagsflyvning i forsøgsperiode
Foruden justeringerne i flytiderne på hverdage, så vil Alsie Express i en forsøgsperiode fra 7. maj til 25. juni også flyve en ekstra rotation på søndage. I dag flyver selskabet kun en returflyvning om søndagen fra Sønderborg kl. 16.00 og retur fra København kl. 19.30.

Fra 27. marts vil man flyve fra Sønderborg kl. 16.00 og klokken 19.00 samt fra Københavns Lufthavn kl. 17.30 og kl. 22.00. Ved at flyve 2,5 time senere fra København end i dag håber selskabet at kunne fange mange af de rejsende, som skal tilbage til Sønderborg søndag aften fra det store udland.

En af dem er administrerende direktør for Cormall A/S Peter Hansen. Han er glad for at Alsie Express lytter til forslagene, som er kommet frem på de seneste dialogmøder.

”Nu er det muligt for mig at flyve hjem til Sønderborg søndag aften efter mine mange udenlandsrejser. Det ser jeg virkelig frem til,” siger Peter Hansen.

Ved siden af den normale fartplan, som altså nu justeres, så har Alsie Express 20 uger om året særlige fartplaner med færre flyvninger i ferie- og helligdagsperioder samt i perioder med mindre efterspørgsel. I flere af disse perioder flyves kun to gange dagligt hver vej på hverdage.

 

Alsie Express’ ordinære fartplan for Sønderborg-København fra 27. marts

 

 

Relaterede artikler:

Atter fremgang hos Alsie Express

Alsie Express fra 48 til 64 sæder på de største afgange

Alsie Express har nu seks interline-aftaler