ATR 42 fra Precision Air. (Foto: Laurent Errera | CC 2.0)

Fly forulykket i Victoriasøen

En ATR 42-500 fra tanzaniske Precision Air med 43 personer om bord er søndag morgen forulykket i Victoriasøen efter en mislykket landing i lufthavnen i Bukoba i det nordvestlige Tanzania. 19 personer er omkommet.

Tanzania-flyselskab Precision Air har søndag morgen været involveret i en hændelse, der omfatter et af selskabets syv fly. Der er tale om en 48-sæders ATR 42-500 turboprop med registreringen 5H-PWF, der ifølge lokale medier er forulykket i Victoriasøen efter forgæves at have forsøgt at lande i Bukoba-lufthavnen.

Flyet havde som rutenummer PW494 gennemført en lidt mere end to timer lang flyvning fra Dar es-Salaam, da flyet tilsyneladende ikke lykkedes at lande på den 1.385 meter lange bane 31 i Bukoba Airport, der ligger i Kagera-regionen i det nordvestlige Tanzania. Fra enden af banen er der blot 130 meter ud til Victoriasøens kystlinje.

I henhold til tidtabellen skulle landingen have foregået kl. 08.30 lokal tid.

Den 1.385 meter lange bane i Bukoba Airport. (Foto: Blandina | CC 2.0)

Victoriasøen er Afrikas største sø, der grænser op til Uganda, Kenya og Tanzania. Søen har en gennemsnitsdybde på 40 meter og op til 80 meter på de dybeste steder.

43 personer om bord på flyet
Der er endnu sparsomme rapporter omkring hændelsen, som Precision Air allerede har bekræftet i en kort meddelelse. 

Ifølge lokale myndigheder var der 39 passagerer og fire besætningsmedlemmer om bord på ulykkesflyet, og på en pressekonference kl. 13.00 danske tid er det blevet oplyst, at 26 personer er reddet op af vandet, mens der er fundet tre omkomne.

Det tal blev senere justeret, således at der var 24 overlevende og 19 omkomne, heraf to besætningsmedlemmer, skriver The Aviation Herald.

Lille regionalt selskab
Precision Air er et flyselskab, der blev etableret i 1993 og har hovedbase i  Julius Nyerere International Airport i Tanzanias hovedstad Dars es-Salaam. Selskabet rådede før ulykken over syv fly, henholdsvis fem ATR 72-500 samt to ATR 42-500, hvoraf et af disse nu er forulykket og ikke kommer på vingerne igen.

Selskabet flyver på indenrigsruter i Tanzania samt på internationale ruter til Entebbe i Uganda og Nairobi i Kenya.

Opdateret 6. november kl. 19:55 med oplysninger om det præcise antal overlevende og dræbte.

 

Relaterede artikler:

1,01 ulykke for hver million flyvninger i 2021

Voldsom birdstrike ramte ATR 72

Afrikansk lavprisflyselskab på vej