Airbus A350-900 fra Air France. (Foto: Freddy Florent | Shutterstock.com)

Efter næsten 30 år: Tilbage til Kilimanjaro

Air France har ikke fløjet til Kilimanjaro i Tanzania siden foråret 1996. I den kommende vinter vender selskabet tilbage til destinationen i kombination med Zanzibar-ruten.

I Tanzania nær grænsen til Kenya ligger Kilimanjaro, der er Afrikas højeste bjerg. Det er en naturlig turistattraktion, og derfor har flyselskaberne også gennem tiden haft et godt øje til destinationen.

Et af disse er Air France, der i det kommende vintertrafikprogram atter får Kilimanjaro International Airport (JRO) på rutekortet.

Det sker fra den 18. november, hvor der etableres en såkaldt trekantsrute, der udgår fra Paris-Charles de Gaulle Airport og går direkte til Zanzibar og derfra til Kilimanjaro, inden flyet sætter kursen direkte tilbage til Paris-CDG.

Der flyves tre gange om ugen med en Airbus A350-900, der er indrettet i en treklasses konfiguration med 34 sæder i business class, 24 i premium economy samt plads til 266 passagerer i economy class-kabinen.

Det er mange år siden, at Air France-flyene sidst er landet i den tanzaniske lufthavn, idet Air France ikke har haft Kilimanjaro som destination siden marts 1996, hvilket således er næsten 30 år siden.

Koordinerer tidtabel med KLM
Der er i dag ikke mange europæiske flyselskaber, der betjener Kilimanjaro. Lufthansa-gruppens Discover Airlines og Edelweiss Air flyver til destinationen fra henholdsvis Frankfurt og Zürich, og Kilimanjaro er også tilgængelig fra Istanbul med Turkish Airlines.

Derimod har KLM lange og stolte traditioner med en Kilimanjaro-rute, der i den kommende vinter får fem ugentlige frekvenser. Derudover flyver det hollandske SkyTeam-selskab også to gange ugentligt til Zanzibar samt seks gange om ugen til Dar Es Salaam, der er hovedstaden i Tanzania.

Derimod må Air France opgive Dar Es Salaam som destination og i stedet sende passagererne via Amsterdam, da forlængelsen af Zanzibar-ruten til Kilimanjaro sker på bekostning af ruten fra Paris via Zanzibar til Dar Es Salaam.

Ved at koordinere tidtabellerne hos de to flyselskaber vil det dog være muligt at tilbyde kunderne et bredere udvalg af frekvenser og afgangstidspunkter end tidligere.

 

Relaterede artikler:

Air France vender tilbage til vestafrikansk stat

Ny Air France-rute til Dar es-Salaam i 2023

KLM præsenterer 12. destination i Afrika