SAS A330-300 i Newark International Airport. (Foto: Jhz94 / Wikimedia Commons)

SAS flyver videre til New York og Chicago

SAS har valgt at fortsætte flyvningerne til New York og Chicago fra København. Øvrige USA-ruter indstilles fra 15. marts til 31. marts. Selskabet lukker lounger på ubestemt tid.

Efter have brugt 24 timer til at vurdere konsekvenserne af det indrejseforbud, som de amerikanske myndigheder iværksætter lørdag morgen kl. 06.00 dansk tid for rejsende fra 26 Schengenlande, har SAS nu offentliggjort et nødtrafikprogram.

Det betyder, at SAS fra den 14. marts vil fortsætte med at flyve fra København til Chicago og New York samt fra Stockholm til New York, mens der vil blive fløjet fra København til San Francisco frem til den 17. marts. Der vil dog blive tale om et reduceret trafikprogram.

Herudover indstiller SAS midlertidigt alle øvrige USA-ruter fra den 15. marts til den 31. marts. Det drejer sig om ruterne fra København til Boston, Los Angeles, Miami, San Francisco og Washington D.C., samt ruterne fra Oslo til New York samt fra Stockholm til Chicago.

Ved at fortsætte ruterne fra København til Chicago og New York vil det være muligt at flyve amerikanere tilbage til USA fra Europa, mens trafikken den modsatte vej bliver europæere, der skal tilbage til Europa.

Annullering varer op til 36 timer
SAS oplyser, at det vil tage to til tre dage systemmæssigt at annullere de omtalte USA-flyvninger.

“Det skyldes systembegrænsninger, da alle flyselskaber, der opererer mellem Europa og USA aflyser deres flyvninger på samme tid,” skriver SAS i en pressemeddelelse.

Berørte passagerer vil blive orienteret via e-mail eller SMS. SAS skriver, at det vil være muligt at ombooke de købte billetter, men selskabet gør samtidig opmærksom på, at der vil være begrænsede muligheder for ombooking, da mange flyselskaber har indstillet hovedparten af USA-flyvningerne. Herudover vil der være fuld refundering for aflyste flyvninger.

I hundredvis af SAS-kunder har været vrede og fortvivlede over, at de i løbet af torsdagen ikke har kunnet fået svar på deres henvendelse til kundeservice i SAS, der valgte at lukke til normal tid. Det bliver der nu rådet bod på.

“Fra kl. 12.00 i dag vil vi sætte ekstra personale på, og vi holder åbent indtil kl. 22.00 i aften,” siger pressechef Kristoffer Meinert fra SAS i Danmark til CHECK-IN.dk.

Lukker SAS-lounger
For de rejsende, der stadig har mulighed for at benytte SAS-ruterne til USA, vil det dog ikke være muligt at benytte SAS-lounger. I Oslo Lufthavn har SAS allerede lukket selskabets loungeområder, og fra lørdag vil alle SAS-lounger lukke på ubestemt tid.

 

Relaterede artikler:

Icelandair fortsætter flyvninger til USA

USA-forbud skaber kaos hos flyselskaberne

COVID-19: Norwegian skærer ned på USA-ruter