Flying Blue-bonusprogrammet relanceres

Air France-KLM håber med en række nye tiltag at gøre sit Flying Blue-loyalitetsprogram mere personligt for den enkelte af de omkring 20 mio. medlemmer.

Air France-KLM koncernen lægger nu an til at ændre og forbedre sit Flying Blue-loyalitetsprogram, som mange danske flyrejsende er medlemmer af. De i alt omkring 20 mio. medlemmer vil fra 1. april 2018 opleve et loyalitetsprogram, som ifølge Air France-KLM vil være mere skræddersyet til den enkelte rejsende og mere fleksibelt.

En af de store nyskabelser i det relancerede Flying Blue-program vil være en ny måde at opgøre hvilket medlemsniveau man skal rykkes op på, ned på eller forblive på. Det vil ikke længere bero på miles-point og kvalifikationsflyvninger. I stedet vil det blive fastlagt efter hvor mange såkaldte ”Experience Points” man har optjent i løbet af et år.

Air France-KLM forkorter selv den nye ”valuta” XP. Og fra 1. april 2018 vil man få et bestemt antal XP baseret på hvor langt man flyver og hvor i flyet man sidder. De korteste franske indenrigsflyvninger på Economy Class vil give 2 XP, mens der er 60 XP lige ind på kontoen, hvis man flyver på First Class på de længste af Air France og KLM’s langdistanceflyvninger.

En enkeltrejse fra Billund, Aalborg eller København med KLM til Amsterdam vil på henholdsvis Economy Class og Business Class give 5 og 15 XP. Det samme vil være tilfældet for flyvninger med Air France fra Billund eller København til Paris.

Konverteret til XP
XP’erne tildeles separat for hvert enkelt ”ben” på en rejse med et eller flere flyskift. Således vil en rejse fra København til New York via Paris Charles de Gaulle på Business Class give i alt 45 point, da der optjenes 15 point på det første ben og 30 point på det andet ben.

Det vil være muligt at optjene ”Experience Points” hos KLM, Air France, HOP!, Air Calin, Kenya Airways, Tarom og Air France-KLM koncernens nye lavprisselskab JOON samt hos Skyteam-kollegerne. Det vil ikke være muligt at tjene point hos lavprisselskabet Transavia.

Når Air France-KLM indfører de nye XP’ere vil medlemmernes eksisterende ”Level Miles og kvalificerende flyvninger blive konverteret til XP. 1.000 miles vil blive vekslet til 5 XP, mens en kvalificerende flyvning vil blive vekslet til 7 XP. Så har man 5.000 miles og tre flyvninger på kontoen den 31. marts, så vil de blive forvandlet til 46 XP.

Alle ledige sæder
En anden nyskabelse er at der ikke længere kun udbydes et begrænset antal pladser på hver flyvning, som Flying Blue-medlemmerne kan booke og betale for med point. Det vil fra juni næste år være alle ledige sæder hos Air France, KLM, HOP!, JOON og Transavia. Det vil desuden være muligt at betale for rejsen ved hjælp af en kombination af point og rigtige penge – sådan som flere andre bonusprogrammer allerede i dag giver mulighed for.

En tredje nyskabelse er at miles fremover optjenes ud fra hvor mange penge man betaler for en billet. En euro vil give 7 miles – både på direkte billetkøb og på køb af ekstraydelser, såsom ekstra behagelige sæder, ekstra bagage og køb af mad ombord. Det gør sig gældende for køb hos Air France, KLM, HOP! og JOON.

 

 

Relaterede artikler:

Air Europa med nyt bonusprogram

BA forbedrer sit diskrete bonusprogram

Livslangt medlemskab af bonusprogram

Første JOON-langdistanceruter præsenteret

Nyt Air France-selskab skal hedde JOON

Bonuskunder udsat for fup-mails