FlyNonstop må ikke kalde sig flyselskab

Luftfartstilsynet i Norge vil ikke anerkende, at nystartede FlyNonstop kalder sig et flyselskab.

Efter atFlyNonstop så dagens lys ved et stort anlagt pressemøde i Kristiansand i sidste uge, har det norske selskab fået påbud om ikke at markedsføre sig som flyselskab.

Det er Luftfartstilsynet i Norge, der har løftet pegefingeren overfor det nystartede selskab, der forventer at sende første fly på vingerne den 25. april næste år.

FlyNonstop vil benytte et spliternyt Embraer E190-jetfly på selskabets otte ruter fra Kristiansand. Men det er hollandske Denim Air, der skal gennemføre flyvningerne, da det norske selskab ikke selv har en godkendt operatørlicens i Norge.

Et rejsebureau
Ifølge Luftfartstilsynet må FlyNonstop derfor karakteriseres som et rejsebureau, der sælger flybilletter. Man understreger, at FlyNonstop og selskabet bag, ANSIC AS, ikke har en godkendelse som norsk flyselskab.

“Det at blive godkendt som flyselskab som kan drive kommerciel luftfart er en meget omfattende process, som kræver betydelige ressourcer fra både ansøgeren og myndighederne. Af hensyn til de selskaber som faktisk har disse godkendelser, mener Luftfartstilsynet at det er vigtigt at få frem, hvad der adskiller et flyselskab fra et rejsebureau, selvom rejsebureauet eventuelt ejer et luftfartøj,“ siger Nina Vindvik, juridisk seniorrådgiver i Luftfartstilsynet i en pressemeddelelse.

Luftfartstilsynet har nu bedt FlyNonstop om at sikre, at dette kommer tydeligere frem i markedsføringen af selskabets produkter.

Læs også:

Fly Nonstop bliver ny norsk udfordrer