Norges nye flyselskab skal hedde Flyr.

Flyr er navnet på nyt norsk Braathen-flyselskab

Det nye norske flyselskab, der er under etablering på initiativ fra Erik G. Braathen, har fået navnet Flyr. Selskabet forventer af debutere i første halvår af 2021.

Den foretagsomme Braathen-familie med erfaring fra rederi- og luftfartsvirksomhed, kan i 2021 komme til at sætte sit aftryk på skandinaviske luftfart.

Per G. Braathen er ejer af Braganza, der har en portefølje af virksomheder inden for rejser, turisme og luftfart, og broderen Erik G. Braathen er klar til at lancere et nyt norsk flyselskab, der forventes at gå i luften i første halvår af 2021 i konkurrere med blandt andre Norwegian, SAS og Wizz Air.

Planerne blev første gang offentliggjort i oktober, og nu er selskabet så langt, at det har fået et navn. Det bliver “Flyr”, der er nutidsformen af de norske verbum “fly”. Med lidt god vilje kan det også være en norsk udgave af det engelske ord “Flyer” med et stumt “e”.

“Navnet afspejler selskabets enkelhed og det produkt, vi er i færd med at opbygge. Vi starter Flyr med det mål at levere den enkleste flyvning baseret på passagerernes behov. Valget af navn kan udfordre traditionelle regler og forventninger, og på samme måde vil vi være en udfordrer inden for luftfart. Fly er, hvad vi gør bedst, og det eneste, vi skal gøre,”  hedder det på selskabets hjemmeside.

30 ansatte arbejder på projektet
Lige nu er 30 fuldtidsansatte beskæftiget hos det norske selskab, der allerede har indsendt en ansøgning til de norske luftfartsmyndigheder om tilladelse til at drive kommerciel ruteflyvning.

Mange af de ansatte er tidligere ledere og mellemledere hos Norwegian, men der er også ansatte med en fortid hos SAS, Widerøe og Braathens, oplyser selskabet.

“Flyr er et norske flyselskab, som er skabt for at sikre rejsende i Norge gode og rimeligt flyforbindelser mellem norske byer og ud i Europa. Selskabet er ledet fra Norge med en flyflåde, organisation og forretningsmodel, der er rettet mod det norske marked,” hedder det.

Fokus på bæredygtighed
Flyr baserer afsætningen på et rendyrket digitalt produkt med afsæt i passagerernes behov, og selskabet understreger, at bæredygtighed er et centralt element i forretningsgrundlaget.

“Vi skal alle flyve mindre i de kommende år for at tage vare på miljøet. Netop af denne grund bygger vi en virksomhed, der ikke er afhængig af at få flere og flere mennesker til at flyve mere og mere for at opnå lønsomhed. Vores medarbejdere vil også være direkte ansat i virksomheden med norske løn- og arbejdsvilkår.”

Til at føre Flyr-visionerne ud i livet, har selskabet ansat Tonje Wikstrøm Frislid som administrerende direktør. Hun har tidligere været ansat i Norwegian i mere end 10 år fra 2007 til 2018.

 

Relaterede artikler:

Nyt Braathen-selskab har ansøgt om driftstilladelse

Han skal bringe Braathen-navnet tilbage i norsk luftfart

Lancerer nyt flyselskab i Norge