Boeing 737-800 i Flyr-bemaling. (Illustration: Flyr | PR)

Flyr: Ingen planer om at hente yderligere kapital

Aktieemissionen i det nye norske flyselskab Flyr blev overtegnet på få timer. Selskabet har sikret sig 600 millioner norske kroner og har ingen planer om at hente ny kapital foreløbig.

Torsdag morgen i sidste uge blev der åbnet for tegning af aktier i det kommende norske lavprisflyselskab Flyr, og interessen for at investere i det nye flyselskab viste sig at være overraskende stor.

Det lykkedes på få timer Flyr at rejse de 600 millioner norske kroner (435 millioner danske kroner), som selskabet skal bruge for at komme på vingerne, og allerede torsdag eftermiddag måtte mæglerne meddele, at emissionen var overtegnet en dag før fristens udløb.

Forhåndstilsagn fra fire investorer
Flyr havde på forhånd sikret sig et tilsagn fra fire storaktionærer om i alt 165 millioner norske kroner (120 millioner kroner).

Det drejer som om Nordea Investment Management, som har investeret 60 millioner norske kroner, Tycoon Industrier AS (50 millioner norske kroner), Sissener AS (30 millioner norske kroner) og Apollo Asset Limited (25 millioner norske kroner). Bag de sidstnævnte tre selskabsnavne står kendte norske rigmænd og storinvestorer.

Det lykkedes imidlertid lynhurtigt at finde investorer, der var villige til at bidrage med de resterende 435 millioner norske kroner (317 millioner kroner), og dermed har Flyr tilsyneladende sikret sig tilstrækkelig kapital til at starte selskabet op.

”Der er ingen planer om yderligere kapitalindhentning. De 600 millioner skal føre os op til en flåde på 28 fly,” siger Flyrs finansdirektør, Brede Huser, til det norske medie E24.

På børsen fra 1. marts
De nye norske flyselskab skal dog efter planen skal noteres på vækstbørsen Euronext Growth under Oslo Børs fra den 1. marts. Der er indgået en aftale med nogle af storaktionærerne om, at de ikke må handle med deres aktier i løbet af de første år efter børsnoteringen, oplyser Flyr i en pressemeddelelse.

Flyr har en plan om i første fase at starte op med otte Boeing 737-800 i juni i år. Herefter skal der udvides med op til 19 fly næste år, 24 fly i 2023 og i alt 28 fly i løbet af 2024/2025.

Selskabet vil have fokus på indenrigsflyvninger i Norge samt ruter til de mest populære destinationer i Europa. En rute fra Oslo til København indgår også i Flyrs planer, og der planlægges også regionale ruter til København fra Bergen, Stavanger og Trondheim.

 

Relaterede artikler:

Flyr har forhåndstilsagn om 120 millioner kroner

Flyr har København på rutekortet

Flyr er navnet på nyt norsk Braathen-flyselskab