Grundlægger og bestyrelsesformand Erik Braathen sammen med Flyr's administrerende direktør, Tonje Wikstrøm Frislid. (Foto: Nicolas Tourrenc)

Flyr har forhåndstilsagn om 120 millioner kroner

Det norske startup-selskab Flyr har sikret sig et tilsagn om de første 120 af 435 millioner kroner i kapitalindskud og forventer at blive noteret på vækstbørsen Euronext Growth i begyndelsen af marts.

Et kommende norsk lavprisflyselskab kaldet Flyr kan i løbet af de næste par dage komme betydeligt nærmere planerne om at få selskabets kommende fly på vingerne i løbet af andet kvartal af 2021.

Således har Flyr torsdag morgen åbnet for tegning af aktier i selskabet, og målet er at skaffe 600 millioner norske kroner i kapital, eller hvad der svarer til 435 millioner danske kroner.

Folkene bag Flyr har allerede sikret sig et tilsagn fra fire aktionærer, som vil danne hjørnestenen i det nye selskab. Det samlede tilsagn er på 165 millioner norske kroner (120 millioner danske kroner) og kommer fra Nordea Investment Management, Tycoon Industrier AS, Sissener AS samt Apollo Asset Limited.

Aktier sælges på to dage
Tegningen af aktier lukker fredag den 12. februar kl. 16.30, og herefter er det planen, at selskabets aktier skal noteres på vækstbørsen, Euronext Growth, den 1. marts. Det er Arctic Securities, Carnegie og Sparebank1 Markets, der rådgiver Flyr i hele processen.

”Flyr-modellen er designet til fremtidens luftfartsindustri. Udover at være fuldt finansieret vil en notering på Euronext Growth gøre det muligt for os at forfølge muligheder på et marked, der er i bedring,” siger Tonje Wikstrøm Frislid, administrerende direktør for Flyr.

Hovedparten af ledelsesteamet i Flyr er tidligere ansatte hos Norwegian, så der er rigeligt med kompetencer i selskabet til at sikre, at man ikke begår de fejl som andre opstartsvirksomheder i luftfarten ofte løber ind i. Samtidig har man “rent bord”, når man starter, hvilket opfattes som en fordel.

”Modtagelsen fra investormiljøet har været meget positiv. Med et meget erfarent ledelsesteam og ingen gammel gæld er vi i en unik position til at sikre moderne fly til en historisk lav pris,” vurderer Erik Braathen, der er grundlægger og bestyrelsesformand for Flyr.

Ruter til Danmark
Flyr har en plan om i første fase at starte op med otte Boeing 737-800. Herefter skal der udvides til 20 fly i næste fase, og der er sat et mål om maksimalt 28 til 30 fly med fokus på indenrigsflyvninger i Norge samt ruter til de mest populære destinationer i Europa.

En rute fra Oslo til København indgår også i Flyr’s planer, og der planlægges også regionale ruter til København fra Bergen, Stavanger og Trondheim.

 

Relaterede artikler:

Flyr har København på rutekortet

Norske Flyr vælger Boeing 737-800

Flyr er navnet på nyt norsk Braathen-flyselskab