United tilbyder permanent gratis ændring af billetter. (Foto: United | PR)

Flyselskab fjerner ændringsgebyrer – for altid

Amerikanske United Airlines er første flyselskab, der permanent vælger at droppe ændringsgebyrerne som følge af coronakrisen. Det gælder dog kun for indenrigsrejser i USA.

Siden lavprisflyselskabernes fremkomst for 25 år siden, er det blevet en de facto-standard, at ændringsgebyrer indgår som en af flyselskabernes indtægtsgrundlag. 

Det vil dog ikke længere være tilfældet for United Airlines i samme udstrækning som tidligere. Med øjeblikkelig virkning har den amerikanske SAS-partner besluttet at fjerne ændringsgebyrerne på alle standard Economy og Premium-billetter for rejser inden for USA.

“Forandringer er uundgåelige i disse tider – men det er måden vi håndterer det på, der betyder mest. Når vi fra kunderne hører, hvad vi kan forbedre, så er det ofte det højeste ønske at slippe af med det gebyr. I de tidligere hårde tider tog flyselskaberne vanskelige beslutninger for at overleve, undertiden på bekostning af kundeservice. United Airlines er ikke på den samme spilleplade, når vi kommer ud af denne krise. I stedet for tager vi en helt anden tilgang – og ser på nye måder at betjene vores kunder bedre på,” siger koncernchef Scott Kirby.

De nye regler betyder, at kunderne på samtlige Economy og Premium-billettyper kan ændre billetten et ubegrænset antal gange ved rejser inden for de 50 amerikanske stater samt Puerto Rico og De Amerikanske Jomfruøer.

Internationale billetter kan ændres resten af året
United har også valgt at forlænge det nugældende undtagelse, hvor det er muligt uden gebyr at ændre billetter, der er udstedt efter den 3. marts 2020. Denne ordning, der omfatter både indenrigsrejser og internationale rejser, vil nu gælde frem til den 31. december 2020.

Herudover vil selskabet fra den 1. januar 2021 tilbyde, at alle United-passagerer uden tillæg kan sætte sig på standby-listen på samtlige afgange på den valgte rejsedato uanset billettype eller serviceklasse. Dette gælder i hele rutenetværket og giver en større fleksibilitet i de mange situationer, hvor de rejsende ønsker at flyve hjem tidligere, hvis et møde er slut før tiden.

Det vil således være muligt at for kunderne selv at sætte sig på standby-listen ved brug af Uniteds mobilapp, på hjemmesiden eller ved henvendelse i lufthavnen enten 30 eller 60 minutter før afgang afhængig af, om der er tale om en indenrigsrejse eller en international rejse. Det giver en støre fleksibilitet, så det er muligt at flyve hjem, hvis et møde slutter tidligere.

 

Relaterede artikler:

Flyselskaber fjerner ændringsgebyrer

United vil afskedige op til 36.000 ansatte

United låner penge til økonomisk trængt flyselskab