Airbus A350-900 fra Finnair. (Foto: Markus Mainka | Shutterstock)

Flyselskab vil flyve langdistance fra Stockholm

Finnair flyver i den kommende vintersæsonen direkte til tre destinationer i USA og Thailand fra Stockholm Arlanda.

Flyselskabet Finnair etablerer en ny base i Stockholm Arlanda-lufthavnen, samtidig med at selskabet lancerer tre nye langdistanceruter til Bangkok, Phuket og Miami den kommende vintersæson.

Stockholm Arlanda har i øjeblikket ingen direkte forbindelser til hverken Thailand eller USA.

Både Thailand og Miami er populære feriedestinationer, og derfor bliver ruterne lanceret, så det er muligt at rejse allerede i efterårsferien.

Stockholms stærke position
”Vi glæder os over Finnairs ekspansion på det svenske marked. De tre destinationer er vigtige tilføjelser til Arlandas eksisterende tilbud,” siger Charlotte Ljunggren, direktør for marketing og kommerciel udvikling i Swedavia.

”At du tør investere i disse hårde tider, er et tydeligt bevis på Stockholms stærke position og en investering i det største marked i Skandinavien,” fortsætter hun.

Finnair har været hårdt ramt af coronapandemien, og selskabet har gennem et stykke tid arbejdet med en plan om at flyve langdistance fra andre europæiske lufthavne end Helsinki i det kommende vintertrafikprogram for at sikre, at en del af selskabets 16 Airbus A350-langdistancefly kunne holdes i drift.

Aftale glippede i første omgang
Finnairs kollektive overenskomster er baseret på flyvninger fra Helsinki, og såfremt der skulle flyves fra andre byer, ville det kræve en midlertidig fleksibilitet, så det var muligt at flyve uden ekstra omkostninger.

I første omgang forlød det, at planerne ikke blev til noget, selvom piloterne havde sagt ja til en aftale.

Kabinebesætningerne organiseret i fagforeningen Palta havde forhandlet en aftale på plads, som det finske transportarbejderforbund AKT tilsyneladende modsatte sig. Hvordan Finnairs aftaler med de ansatte ser ud, forlyder der endnu intet om.

”Vi ved, at mange i øjeblikket planlægger deres vinterferie, når verden åbner sig, og vi glæder os til at byde dem om bord på vores Airbus A350,” siger Ole Orvér, der er kommerciel direktør hos Finnair.

Lægger forsigtigt ud
Fra den 22. oktober flyver Finnair fra Stockholm til Bangkok fem gange om ugen, inden frekvensen fra den 28. november stiger til daglige afgange. Ruten vil blive betjent frem til 22. april 2022.

Fra den 24. oktober flyver Finnair fra Stockholm til Phuket en gang om ugen. Antallet af flyvninger udvides gradvist til to ugentlige afgange fra den 4. november og tre ugentlige afgange fra den 30. december. Ruten bliver betjent frem til 21. april 2022.

Fra 23. oktober flyver Finnair fra Stockholm til Miami to gange om ugen, for at øge antallet af afgange til fire om ugen fra den 29. november. Ruten vil blive betjent frem til 22. april 2022.

På ruten til USA kommer Finnair i konkurrence med SAS, der 23. oktober begynder at flyve direkte fra Stockholm til Miami med et Airbus A330-300-fly.

Finnair flyver i forvejen til Bangkok, Phuket og Miami fra basen i Helsinki.

 

 Relaterede artikler: 

Finnair krydser magisk grænse

Opgiver at etablere nye langdistanceruter fra Europa

Finnair udvider kinesisk samarbejde