Foto: Juneyao Air

Finnair udvider kinesisk samarbejde

Juneyao Air og Finnair deler ruten mellem Helsinki og Shanghai med en joint venture-aftale. Dermed bliver et tæt samarbejde om ruten endnu tættere.

Finnair og kinesiske Juneyao Air etablerer den 1. juli et joint venture om ruten fra Helsinki til Shanghai i Kina.

Med aftalen deler de to selskaber de samlede indtægter og udgifter på ruten efter en nærmere fastlagt model.

Hidtil har der været en codeshare-aftale mellem de to selskaber, både på Shanghai-ruten og på destinationer i Europa og destinationer i Kina.

Har samarbejdet siden 2019
Finnair og Juneyao Air, der har sin base i Shanghai, etablerede i juli 2019 codeshare-samarbejdet, da Juneyao Air gik i luften med sin Shanghai-Helsinki-rute. Aftalen om et joint venture uddyber dette samarbejde yderligere.

Der bliver mere ensartede kundepolitikker, for eksempel når det gælder tillæg for bagage, kundepleje i det hele taget, samt forbedret tildeling af bonuspoint.

Finnair-kunder vil kunne benytte sig af et netværk af 57 destinationer i Kina fra Juneyao Airs hub i Shanghai Pudong Airport, og Juneyao Air-kunder vil få bedre adgang til Finnairs netværk af 65 europæiske destinationer via Finnairs Helsinki-hub.

Udvider antallet af afgange
Finnair og Juneyao Air har i øjeblikket to flyvninger om ugen mellem Helsinki og Shanghai, men frekvensen bliver øget, så snart pandemisituationen tillader det. I 2019 havde Finnair og Juneyao Air begge daglige flyvninger mellem Helsinki og Shanghai.

“Hos Finnair handler det om at tilbyde de bedste forbindelser mellem Europa og Asien,” siger Topi Manner, koncernchef hos Finnair.

Et win-win partnerskab
”Dette er et ægte win-win partnerskab, som gør det muligt for Finnair- og Juneyao-kunder at få forbedret adgang til vores fælles netværk. Det er også et vidnesbyrd om Finnairs engagement i Kina som et strategisk marked, ” fortsætter han.

”Den fælles forretning med Finnair giver Juneyao Air mulighed for at styrke sit marked i Europa, hvilket er en vigtig strategi i vores globale ekspansion,” siger Zhao Hongliang, koncernchef hos Juneyao Air.

Juneyao Air blev grundlagt i 2006 og er et af de største privatejede flyselskaber i Kina. Ved udgangen af maj i år havde selskabet 200 destinationer i Asien og Europa. Der er 80 fly i flåden, der er en blanding af Airbus A320’ere og Boeing 787’ere.

 

Relaterede artikler:

Finnair klar til joint venture med kinesisk flyselskab

Femte codeshare-aftale for Finnair i år

Ny codeshare-aftale favoriserer Finnair