British Airways, easyJet og Virgin er blandt de store kunder i London Gatwick Airport.

Flyselskaber holder flyttedag i Gatwick

Sidst i januar vil British Airways, easyJet og Virgin flytte terminal i London Gatwick Airport. Det giver en række udfordringer for flyselskaberne og de rejsende.

De fleste, der har rejst til og fra Londons Gatwick-lufthavn ved, at der findes to terminaler, henholdsvis nord og syd. Mange ved også, at British Airways er at finde i nord-terminalen, mens Virgin Atlantic holder til i syd, hvor Norwegian også hører hjemme. Derimod er der lidt forvirrende med easyJet, der hidtil har benyttet sig af begge terminaler.

Men det bliver der vendt op og ned på den 24. og 25. januar 2017. EasyJet og Virgin Atlantic flytter samtlige afgange til nord-terminalen, mens British Airways flytter fra nord til syd.

Hos British Airways har man valgt at tyvstarte, da det britiske flyselskab allerede den 11. januar flytter ruterne til New York-JFK og Napoli til den sydlige terminal. De første British Airways-passagerer må derfor i første omgang nøjes med den neutrale Number One-lounge, men når alle flyvninger er overflyttet den 25. januar, lover selskabet, at der er en dedikeret British Airways-lounge til rådighed.

British Airways benytter samtidig lejligheden til at understrege, at minimum connecting time mellem nord- og sydterminalen stadig er på 90 minutter.

Slå autopiloten fra
Ledelsen i Gatwick Airport opfordrer hyppigt rejsende til at slå autopiloten fra. Man beder konkret de rejsende om at undersøge. hvilken terminal man skal rejse fra eller til, hvis flyvningen foregår efter den 24. januar. Eksempelvis skal lokale rejsende være opmærksom på, at hvis man er rejst ud før den 24- og 25. januar, kan man risikere at komme tilbage til en anden terminal. Det kan være uheldigt, hvis man har booket parkering i det modsatte område, og hvis man har arrangeret, at blive afhentet af familie og venner.

Hvis man eksempelvis er ankommet fra Danmark eller et andet land aftenen i forvejen før en tidlig morgenflyvning fra Gatwick, er der mange, der foretrækker et hotel i eller ved lufthavnen. Det kan derfor være en god idé at orientere sig om hotellets placering i forhold til terminalerne. Der er i dag seks lufthavnshoteller i Gatwick, der er direkte forbundet med de to terminaler. BLOC, Hilton Gatwick og YOTELAIR er alle placeret i sydterminalen, mens Hampton by Hilton, Premier Inn samt Sofitel London Gatwick hører til i den nordlige terminal.

Flytningen foregår i to etaper. Tirsdag den 24. januar flytter samtlige easyJet-flyvninger til North Terminal, mens British Airways og Virgin Atlantic onsdag den 25. januar flytter til henholdsvis South Terminal og North Terminal.

 

Relaterede artikler:

Gatwick udfordrer Heathrow

Gatwick vinder ind på Heathrow

Norwegian størst på Skandinavien-trafikken til Gatwick