De to Dubai-baserede flyselskaber flydubai og Emirates slår deres bonusprogrammer sammen til ét. Foto: flydubai

Flyselskaber slår bonusprogrammer sammen

I det seneste år har flydubai og Emirates arbejdet tæt sammen, og nu lægger de to flyselskaber deres bonusprogrammer sammen til ét for at give kunderne flere muligheder.

Fremover bliver det prisvindende bonusprogram Emirates Skywards også bonusprogram for kunderne hos lavprisflyselskabet flydubai.

Emirates og flydubai, der begge er ejet af emiratet Dubai, har nemlig valgt at udvide samarbejdet til også at omfatte ovenstående, så de to flyselskabers passagerer kan få endnu mere ud af flyrejsen, hvad enten den foregår med det ene eller andet selskab.

De to flyselskaber begyndte et samarbejde i juli sidste år, som handler om at arbejde sammen om kommercielle initiativer, ruteplanlægning, lufthavnsoperationer, kunderejser og nu også om bonusprogram.

Samarbejdet om bonusprogrammet træder i kraft fra den 1. august i år, hvor OPEN-medlemmer (flydubais bonusprogram, red.) vil blive tilmeldt Emirates Skywards for fortsat at blive belønnet for flyrejser med flydubai. Medlemmerne af bonusprogrammet vil fremadrettet kunne optjene både Skywards Miles og Tier Miles, hver gang de sætter sig til rette i flysædet hos enten Emirates eller flydubai.

Flyselskaber styrker position
Siden Emirates og flydubai begyndte at samarbejde har mere end 650.000 passagerer draget fordel heraf. Initiativet med at lægge de to bonusprogrammer sammen styrker de to flyselskabers position på markedet yderligere. Kunder hos de to mellemøstlige flyselskaber vil dermed få mulighed for at vælge mellem over 200 unikke destinationer i hele verden ud fra det samlede rutenetværk.

Både Emirates og flydubai har base i Dubai International Airport. Flydubai flyver kun på mellemdistanceruter med Boeing 737-fly, mens Emirates udelukkende opererer på langdistanceruter med deres store Airbus A380 og Boeing 777-fly. Overordnet set flyver de to selskaber til vidt forskellige destinationer.

Mens Emirates flyver til større lufthavne, opererer flydubai til mindre lufthavne – eksempelvis til Helsinki. Emirates flyver til alle tre skandinaviske hovedstadslufthavne, Oslo Gardermoen, Stockholm Arlanda og Københavns Lufthavn.

Fremtidig flyflåde på 800
Emirates opererer i dag med en flåde bestående af i alt 255 fly – herunder udelukkende fly af typerne Airbus A380 og Boeing 777. Over 200 fly er desuden pt. i ordre. Emirates har i øjeblikket 143 ruter ud af Dubai.

Flydubai råder over i alt 61 fly – herunder Boeing 737-800 og Boeing 737 MAX 8. Lavprisflyselskabet har desuden en kæmpeordre liggende på næsten 250 fly af typerne Boeing 737 MAX 8, 9 og 10. Selskabet tilbyder i alt 94 destinationer fra ørkenemiratet.

De to Dubai-flyselskabers samlede flåde vil dermed nå op på intet mindre end små 800 fly på et tidspunkt i fremtiden.

 

Relaterede artikler:

Emirates: Øget samarbejde med flydubai

Lavprisflyselskab indfører Business Class

Første flydubai-rute til Norden

Emirates klart størst på antal A380-operationer

20 millioner medlemmer i loyalitetsprogram