Kø i Amsterdam Schiphol Airport den 28. april 2022. (Foto: Marieke van Hulst Pedersen)

Flyselskaber tvinges til aflysninger i Schiphol

Amsterdam Schiphol kan i disse dage ikke håndtere de mange passagerer. Flyselskaberne er blevet bedt om at aflyse afgange i den kommende weekend og ikke modtage nye bookinger fra den 2. til 8. maj.

Situationen i Amsterdam Schiphol Airport er kaotisk i disse dage som følge af manglende personale i sikkerhedskontrollen og i andre funktioner. En aktuel udfordring, der også kendes fra andre lufthavne i Europa, blandt andet også Københavns Lufthavn.

I den hollandske storlufthavn er det ekstra kritisk, idet hollænderne sædvanligvis holder en miniferie i begyndelsen af maj i forbindelse med den nationale mindedag den 4. maj og befrielsesdagen den 5. maj.

I en mail til Reuters har Amsterdam Schiphol Airport torsdag bekræftet, at man har bedt flyselskaberne reducere antallet af lokalt afrejsende passagerer i den kommende weekend ved at annullere bookinger og ikke at acceptere nye bookinger fra Schiphol i perioden fra den 2. til den 8. maj.

Lufthavnen har ikke været i stand til at oplyse, hvor mange passagerer, der vil blive berørt og henviser i stedet til flyselskaberne. Her har det heller ikke været muligt for nyhedsbureauet at indhente en kommentar fra KLM. Det hollandske nyhedsbureau ANP har oplyst, at KLM i løbet af fredagen forventes at aflyse en række afgange.

174.000 passagerer om dagen
Majferien i Holland begynder officielt den 30. april, og her er der ekstraordinær travlhed. Amsterdam Schiphol Airport oplyste i sidste uge, at man i gennemsnit forventer 174.000 passagerer om dagen, der rejser til, fra eller via lufthavnen i perioden fra den 23. april til den 8. maj.

Selvom passagertallet er 17 procent lavere sammenlignet med samme periode i 2019, så vil køerne ikke blive mindre end for tre år siden. Lufthavnen og de selskaber, der opererer i lufthavnen mangler nemlig personale. 

“Dette er en irriterende, men nødvendig foranstaltning for at reducere antallet af passagerer,” hedder det fra den hollandske lufthavn i mailen til Reuters om kapacitetsbegrænsningerne.

Det er således først og fremmest lokalt rejsende, som vil blive påvirket af eventuelle annulleringer, da det er her, at lufthavnen ønsker at sætte begrænsninger op. Transferpassagerer inden for Schengen-landende vurderes i mindre omfang at blive berørt med mindre at forbindelsesflyet aflyses.

KLM flyver dagligt til Amsterdam fra både København, Billund og Aalborg, mens SAS, Norwegian, easyJet og Vueling også flyver til Amsterdam fra den danske hovedstadslufthavn.

 

Relaterede artikler:

Femte flyselskab fra København til Amsterdam

Schiphol lånte førertrøjen i august

Schiphol tester automatisk passagerbro