Vueling, SAS og KLM i Amsterdam Schiphol Airport. (Arkivfoto: meunierd | shutterstock)

Femte flyselskab fra København til Amsterdam

Det spanske lavprisflyselskab Vueling vil i marts etablere sig på ruten mellem København og Amsterdam med daglige afgange. Dermed bliver der flere end 100 ugentlige afgange med fem operatører.

I den kommende sommer bliver der masser af valgmuligheder og givetvis også lavere billetpriser på ruten mellem København og Amsterdam, der før coronapandemien var den fjerdestørste rute fra CPH med årligt 1,1 millioner passagerer. Sidste år var der lige i underkanten af 400.000 rejsende på ruten.

Fra den 27. marts, når sommertrafikprogrammet træder i kraft, kommer der mere kapacitet på ruten til Schiphol Airport, idet det spanske IAG-selskab Vueling vil flyve dagligt med en Airbus A320.

Flyet har base i Amsterdam, hvorfra det alle ugens dage med undtagelse af fredag og søndag afgår kl. 07.00 med ankomst i København kl. 08.30. Returflyvningen fra København finder sted kl. 09.10 og med efterfølgende ankomst i Schiphol kl. 10.50.

Vueling var det første ikke-hollandske flyselskab, der i 2010 åbnede base i det store KLM-hub, men aktiviteterne i Amsterdam blev i 2019 overtaget af IAG-søsterselskabet LEVEL Europe, der efterfølgende er lukket under coronapandemien.

103 ugentlige afgange
Med Vuelings entré på den populære rute til den hollandske hovedstadslufthavn vil kapaciteten blive øget til over 100 ugentlige afgange. 

Størst på ruten er KLM med op til 48 ugentlige afgange i hver retning i det kommende sommertrafikprogram. Dermed flyver det hollandske selskab op til syv gange om dagen. SAS kommer til at tilbyde op til 31 ugentlige afgange, mens Norwegian, easyJet og Vueling vil tilbyde henholdsvis ni otte og syv flyvninger om ugen. Dermed bliver der i alt op til 103 ugentlige afgange.

Nyeste operatør på ruten er easyJet, der oprindeligt skulle have startet op i slutningen af marts 2020, men det satte coronapandemien en stopper for, hvorfor første flyvning på ruten fandt sted den 16. august samme år. Herefter var der en pause fra den 3. januar til 25. juni 2021, hvorefter det britiske lavprisflyselskab har betjent ruten lige siden.

Vuelings rute til Amsterdam bliver selskabets 10. fra Københavns Lufthavn. Der flyves i forvejen til Alicante, Barcelona, Lanzarote, Las Palmas, Málaga, Palma de Mallorca og Tenerife. Herudover betjener Vueling også ruter til Firenze og Paris-Orly.

 

Relaterede artikler:

Vueling med yderligere tre danske ruter

Vueling lancerer seks nye danske ruter

EasyJet åbner rute fra CPH til Amsterdam