Flyselskaber udfordrer den britiske regering

British Airways, easyJet og Ryanair vil have den britiske højesteret til at tage stilling til kravet om 14 dages karantæne for passagerer, der ankommer til Storbritannien.

Storbritanniens tre største flyselskaber – British Airways, easyJet og Ryanair – har anmodet den britiske højesteret om hurtigst muligt at komme med en juridisk vurdering af den britiske regerings karantænelov ved en høring. Det skriver flere britiske medier – heriblandt BBC News.

Ifølge loven, som trådte i kraft sidste mandag, skal passagerer, der ankommer fra udlandet til Storbritannien isolere sig på én enkelt adresse i 14 dage. En række passagerer, heriblandt visse arbejdstagere i Storbritannien, er dog fritaget for kravet om selvisolation.

De tre flyselskaber mener, at loven vil have en ødelæggende virkning på både turismen og den bredere økonomi i Storbritannien. De siger samtidig, at regeringen ikke har fremlagt nogen videnskabelig dokumentation til støtte for kravet om karantæne.

Flyselskaber: Kun karantæne fra højrisikolande
Flyselskaberne peger også på, at karantænereglerne for rejsende er strengere end dem, der gælder for mennesker, der faktisk er smittet med coronavirus. Disse personer skal ifølge de britiske regler selvisolere sig i syv dage.

British Airways, easyJet og Ryanair opfordrer den britiske regering til at revidere sin politik og i stedet blot kræve, at rejsende fra højrisikolande går i karantæne efter ankomsten til Storbritannien.

“Dette ville være den mest praktiske og effektive løsning og gøre det muligt for embedsmænd at fokusere på andre, mere betydningsfulde spørgsmål, der opstår som følge af pandemien, samtidig med at Storbritannien bringes på linje med store dele af Europa, der åbner sine grænser i midten af ​​juni,” hedder det i en erklæring fra de tre flyselskaber.

Regler revideres den 29. juni
Den britiske regering siger, at reglerne er videnskabeligt begrundede og nødvendige for at hjælpe med at forhindre en potentiel anden bølge af coronavirus.

De fleste britiske passagerflyvninger har været annulleret siden slutningen af ​​marts, og flyselskaberne siger, at karantænereglerne bringer deres planer om gradvist at genoptage flyvninger til feriedestinationer i næste måned i fare.

Regeringen har sagt, at reglerne vil blive revideret den 29. juni, og regeringen har ifølge britiske medier overvejet at oprette ”rejsekorridorer” til udvalgte lande.

 

Relaterede artikler:

British Airways vil afskedige 12.000 ansatte

Ryanair har udsigt til rekordtab

Ryanair vil tilbage på de fleste ruter til juli