A320 over Københavns Lufthavn. (Foto: CPH)

Flyveforbud til Danmark ophæves

Det flyveforbud, som transportministeren indførte den 11. marts fra særligt udsatte lande og regioner, vil blive ophævet onsdag kl. 12.00.

Antallet af flyoperationer til og fra Danmark er i den seneste uge blevet reduceret med omkring 50 procent, og det er blandt andet de manglende flyvninger fra Italien, der har været med til at sætte den nedadgående retning.

En af årsagerne hertil var det flyveforbud, som transportministeren den 11. marts indførte fra lande og regioner, hvortil Udenrigsministeriet frarådede alle rejser – de såkaldte røde områder. Flyveforbuddet blev angiveligt indført på baggrund af rapporter om, at rejsende fra de mest udsatte regioner stadig strømmede ind i Danmark.

Før flyveforbuddet trådte i kraft, havde SAS med virkning fra den 4. marts selv valgt at annullere samtlige flyvninger fra København til Milano, Bologna, Torino og Venedig.

Lavprisflyselskaber som Ryanair og easyJet fortsatte dog ufortrødent, indtil flyveforbuddet blev indført. I den mellemliggende periode havde Ryanair fløjet gæster ind til Danmark fra Bergamo og Bologna, mens easyJet-ruten mellem Milano og København også var operativ.

Effektivt indrejseforbud
Sammen med det danske indrejseforbud, der blev indført den 14. marts, og det stigende antal restriktioner og begrænsninger, som andre lande har indført, er flyveforbuddet blevet overflødiggjort.

“Indrejseforbuddet har effektivt stoppet rejsende uden anerkendelsesværdigt formål i at komme til Danmark. Transportministeren har derfor besluttet at ophæve det midlertidigt gældende flyveforbud til bestemte lande og regioner. Dette kan blandt andet bidrage til at lette arbejdet med at få alle danskere i udlandet hjem igen,” hedder det i en pressemeddelelse fra Transportministeriet.

Flyveforbuddet vil blive ophævet onsdag den 18. marts 2020 kl. 12.00.

Udenrigsministeriet har i øvrigt fra den 17. marts og foreløbigt frem til den 13. april fastfrosset de røde og oranger landefarver i rejsevejledningerne.

 

Relaterede artikler:

Forbyder udvalgte flyvninger til Danmark

Stadig flyvninger til Milano

SAS indstiller til Hongkong og Norditalien