Fredrik Nordbø (Foto fra Instagram-profil)

Flyver op til 12 gange om dagen med SAS

En nordmand er i gang med at blive optaget i Guinness World Records ved at gennemføre 800 flyvninger med SAS på 180 dage.

En 19-årig nordmand ved navn Fredrik Nordbø er et særdeles kendt ansigt hos SAS-personalet på flyene mellem Stavanger og Bergen. Op til 12 gange om dagen sidder han i et flysæde på den norske indenrigsrute, hvor der er en rejsetid på 35 minutter og en afstand på 159 kilometer mellem de to byer.

Det er ikke fordi, at han har et ansvarsfuldt og krævende job, at han skal rejse frem og tilbage på den norske vestkyst. Det skyldes et ønske om at blive optaget i Guinness World Records som den flypasagerer, der har gennemført flest flyvninger i løbet af en periode på 180 dage.

Frederik Nordbø bestilte i begyndelsen af marts 801 flyvninger hos SAS på ruten mellem Stavanger og Bergen. Flyvningerne skal afvikles i perioden fra 9. maj til 9. november måned i år. Det betyder, at den rejseaktive nordmand i denne uge runder 300 flyvninger ud af samlet 800.

Umiddelbart kunne man tro, at det ville koste en formue at gennemføre 800 flyvninger med SAS. De unge nordmand har imidlertid benyttet sig af et SAS Travel Pass med ubegrænset antal rejser mellem Stavanger og Bergen i en seks måneders periode. Dette produkt koster 71.665 norske kroner, eller godt 56.650 danske kroner. Med 800 rejser giver det en gennemsnitspris på 71 kroner per strækning.

En million bonuspoint
Selvom hensigten med SAS Travel Pass ikke var, at kunderne skulle udnytte produktet, så godt som Fredrik Nordbø gør, er der ingen sure miner hos SAS – tværtimod. Inden rekordforsøget blev sat i gang, var historien da også nået frem til SAS, der interviewede den unge nordmand til kundemagasinet Scandinavian Traveller.

“Jeg er glad for at rejse, og jeg kan lide flyvemaskiner. Jeg kan lide farten og følelsen af at lette”, siger han. – “Og så kan jeg lide SAS”Det er flot at flyve fra Stavanger til Bergen. Samtidig kan jeg besøge min far, som bor i Bergen. Ja, og så valgte jeg strækningen, fordi det bare tager en halv time at flyve her. På den måde kan jeg flyve flere gange på én dag, hvis det ellers passer eller er fint vejr,” sagde Fredrik Nordbø i begyndelsen af april.”

Rekordforsøget kan følges på Instagram, hvor Fredrik Nordbø løbende rapporterer i tekst og billeder om projektet. Her kunne han i denne uge fortælle, at han allerede har optjent 300.000 bonuspoint. Det betyder, at han i dag er Diamond-kortindhaver i SAS EuroBonus, og antallet af bonuspoint optjent på rejserne mellem de to norske vestkystbyer kan allerede bringe ham til USA og Asien, hvor der skal bruges 60.000 point for en returbillet på SAS Go.

Når de 180 dage er gået vil Fredrik Nordbø have i alt 1.000.000 EuroBonus-point, hvilket rækker 10 returflyvninger på Business Class med SAS til USA eller Asien.

 

Relaterede artikler:

Har optjent 8,9 millioner bonuspoint hos SAS