Første Lufthansa Airbus A350-900 XWB med registreringen D-AIXA (Foto: Lufthansa)

Første A350 til Lufthansa om en måned

Den 19. december får Lufthansa leveret det første af 25 Airbus A350-900 fly, som vil få premiere på ruter til Delhi og Boston.

Den er bygget og leveres af Airbus. Men da Lufthansa selv har betalt for flyet, så er der reelt tale om at Lufthansa giver sig selv en tidlig julegave, når det tyske flyselskab den 19. december modtager sit første Airbus A350-900 langdistancefly. Lufthansa modtager nøglerne i Airbus’ Delivery Center i Toulouse og flyver det herfra til München. Her vil søsterselskabet Lufthansa Technik blandt andet installere economy class-kabinen. Efter at de sidste detaljer er blevet ordnet i kabinen vil flyet blive præsenteret for passagererne.

Det gør det den 10. februar på flyvningen mellem München og Delhi. I starten er det meningen at det første Airbus A350-900 fly i Lufthansa-farver sammen med fly nummer to skal betjene ruterne fra München til Delhi i Indien og Boston på USA’s østkyst.

Ergonomisk polstring
Det nye flys kabiner vil have en række forbedringer i forhold til Lufthansas øvrige langdistanceflåde.

”Vi har udviklet en række væsentlige elementer i kabineinteriøret. Disse omfatter et nydesignet selvbetjeningsområde på business class, nye sæder med ergonomisk udformet sædepolstring på economy class, større skærme på alle klasser og forbedret internetudbud,” siger Thomas Winkelmann, chef for Lufthansa’s München-operationer.

De nye A350’ere får i Lufthansa’s setup plads til 293 passagerer. 48 på Business Class, 21 på Premium Economy og 224 passagerer bagerst i flyet på Economy Class.

Femtestørste operatør
Lufthansa har bestilt i alt 25 eksemplarer af den nye flytype og bliver den største europæiske operatør af flytypen samt den femtestørste operatør i verden af A350-900 versionen. Den nye flytype skal tage kampen op mod Boeings 787 Dreamliner. A350’eren er p.t. den mest moderne og miljøvenlige flytype, som bruger 25 procent mindre brændstof end sammenlignelige flytyper.

De første 10 fly skal stationeres i Lufthansa’s trafikknudepunkt i München Airport og blandt andet afløse de store firmotorede Airbus A340-600 langdistancefly, som i dag hovedsageligt er stationeret i München.

 

 

Relaterede artikler:

Første Lufthansa A350-fly ude af malerhallen

Lufthansa debuterer med A350 i München

Finnair til København med A350