LV-HQH fra Norwegian Air Argentina med Astor Piazzolla på halen. (Foto: Norwegian Argentina)

Første fly til Norwegian Air Argentina

I dag får Norwegian Air Argentina leveret sit første Boeing 737-fly, der ankommer til Ezeiza-lufthavnen i Buenos Aires efter mere end 12.000 kilometers flyvning fra Oslo.

I lørdags satte et Boeing 737-800 fra Norwegian i Oslo kursen mod Ezeiza International Airport (Aeropuerto Internacional Ministro Pistarini, officielt navn, red.), der ligger 35 kilometer syd for den argentinske hovedstad Buenos Aires. En flyrejse, der inkluderer stop i Goose Bay og Fort-de-France (Martinique).

Den omkring 12.300 kilometer lange flyrejse markerer leveringen af det første fly til Norwegian Air Argentina, der står foran sin luftdebut senere i år. Flyet vil blive registreret på argentinsk register som LV-HQH. Oprindeligt blev flyet leveret den 7. april sidste år til Norwegian Air International i Dublin, hvor det fik halen prydet med den svenske astronom Anders Celsius.

Flyet blev taget ud af drift den 9. januar, og i en hangar i Oslo Lufthavn er Anders Celsius i mellemtiden skiftet ud med Astor Piazzolla, der var en kendt argentinsk komponist og orkesterleder, som blev kendt i Argentina og internationalt for at gøre tangoen til koncertmusik.

“Gennem vores program med halehelte glæder det Norwegian at kunne hylde Astor Piazzolla, der er en af ​​de mest fremtrædende og internationalt anerkendte argentinske kunstnere. Vi takker familien Piazzolla for at bakke op omkring vores initiativ,” siger Ole Christian Melhus, administrerende direktør for Norwegian Air Argentina.

Op til 12 fly i 2018
Det første Norwegian-fly på argentinsk jord er konfigureret med 189 sæder og vil have WiFi installeret, og samtidig er kabinen indrettet med det moderne Sky Interior fra Boeing.

Ifølge Norwegian Air Argentina er det planen inden årets udgang at beskæftige mellem 10 og 12 fly af typen Boeing 737-800. Det er i første omgang et år gamle Boeing 737-800, og siden følger nye Boeing 737 MAX 8. I fjerde kvartal af 2018 forventer Norwegian Air Argentina at modtage de første Boeing 787-9 Dreamlinere til internationale ruter, og på sigt kommer der også langtrækkende Airbus A321neo LR.

Norwegian forventer at kunne sende det første fly i luften på en kommerciel flyvning i slutningen af maj eller i begyndelsen af juni. I første omgang prioriteret Norwegian at flyve fra Buenos Aires til Córdoba, Mendoza, Ushuaia, Salta, Tucumán og Iguazú.

“Ankomsten af ​​vores første fly er samtidig en del af en rejse, der skal bidrage til at flere og flere kan få mulighed for at flyve i Argentina til overkommelige priser,” lyder det fra Norwegian-direktøren i Argentina.

 

Relaterede artikler:

Minimumspriser udfordrer Norwegian i Argentina

Norwegian søger piloter og stewardesser i Argentina

Norwegian-bestyrelse godkender Argentina-projekt

Norwegian: 70 fly i Argentina

Startskuddet er gået til Norwegian i Argentina