Peter Rasmussen, Regional Commercial Manager, Northern Europe hos British Airways.

Forlader British Airways efter næsten 25 år

Peter Rasmussen, der er kommercielt ansvarlig for British Airways i Nordeuropa, forlader selskabet ved udgangen af januar 2017.

British Airways står foran større omstruktureringer i selskabet, men det bliver fremover uden Peter Rasmussen, der til næste sommer kunne have fejret 25 års jubilæum hos det britiske flyselskab. Den 50-årige Peter Rasmussen har valgt at opsige sin stilling for at søge nye udfordringer andetsteds. Udfordringer, som han dog endnu ikke kender indholdet af, da han har valgt at springe ud uden sikkerhedsline for i stedet  for at se, hvad der dukker op.

“Jeg har haft et af de bedste jobs i den nordiske rejse- og luftfartsbranche og har gennem tiden hos British Airways haft fantastiske oplevelser i Italien, USA og her i Norden,” fortæller Peter Rasmussen til CHECK-IN.dk.

I dag har Peter Rasmussen et visitkort, hvorpå der står Regional Commercial Manager, Northern Europe. En rolle han har haft siden 2009 og som sidenhen er blevet udvidet med det tilsvarende ansvar for Iberia og American Airlines. Det er således de samlede kommercielle aktiviteter for de tre flyselskaber i Norden, Baltikum, Ukraine og Rusland, som den driftige luftfartschef har haft ansvaret for.

Peter Rasmussen vil da ikke afvise, at han lander i en ny stilling i rejse- og luftfartsbranchen.

“Det skal være noget med multibranding, multinational selling og at arbejde med folk fra forskellige lande og kulturer. Jeg kan lide at rejse, både professionelt og privat. Jeg har forskellige planer, men der er ikke noget konkret endnu,” lyder det fra den afgående BA-chef.

En stor del af DNA´et
Peter Rasmussen er et kendt navn i branchen og nærmest synonym med British Airways i Norden. Hos Sun-Air of Scandinavia, der opererer som franchise-partner for British Airways, er man kede af, at Peter Rasmussen har valgt at takke af.

“Peter Rasmussen har betydet rigtig meget for British Airways. Han har været en stor del af DNA´et for British Airways  i Norden, og vi har haft et fantastisk samarbejde med ham gennemme alene årene. Vi kommer til at savne Peter i hele organisationen,” siger kommerciel direktør Kristian Tvergaard fra Sun-Air.

Karrieren i British Airways startede tilbage i juli 1992, hvor Peter Rasmussen blev ansat hos det britiske flyselskabs Cargo Sales and Operations i Milano. Nogle år senere avancerede han til Cargo Account Manager, hvor han blandt andet var et smut forbi San Francisco og Minneapolis i disse funktioner. Tilbage i Danmark i 1998 blev Peter Rasmussen ansat som Corporate Account Manager hos British Airways i København, og siden er det gået slag i slag med udvidet ansvar for Corporates Sales i Skandinavien og Island, inden han i 2009 også fik Baltikum, Ukraine og Rusland med under sit ansvarsområde.

Trods næsten 25 år i British Airways har Peter Rasmussen stadig meget at byde ind med.

“Hvis man skal finde på noget at lave de næste 20 år, så er det altså nu. Det føles spændende og lidt skræmmende, og så kan jeg samtidig ikke undgå at blive en smule sentimental. Men det skal være nu, hvis det skal være,” er slutbemærkningen fra Mr. British Airways i Norden.

 

Relaterede artikler:

Luftfartschef har fået tredoblet sit ansvar