En kabineansat fra SWISS. (Foto: SWISS | PR)

Forventer lønstigninger til kabineansatte

Det har vist sig vanskeligt at skaffe tilstrækkeligt kabinepersonale, og blandt andet derfor overvejer SWISS at skrue lønniveauet op inden driften i vintertrafikprogrammet går i gang.

Tidligere på måneden kom det frem, at SWISS har indgået en wetlease-aftale med airBaltic, som betyder, at det lettiske selskab vil operere op mod seks Airbus A220-300-fly på vegne af Lufthansa-datterselskabet i løbet af vinteren.

Det skyldes, at SWISS i øjeblikket har kapacitetsmæssige udfordringer i forhold til at skaffe tilstrækkeligt kabinepersonale således, at det planlagte vintertrafikprogram kan gennemføres, da mange tidligere ansatte blandt andet har forladt branchen i forbindelse med COVID-19-pandemien.

Der kan dog være gode nyheder på vej til de kabineansatte, der fortsat bærer SWISS-uniformen. Selskabets koncernchef, Dieter Vranckx, forventer nemlig, at lønniveauet blandt disse ansatte vil blive hævet. Det skriver Bloomberg.

Inflationen påvirker de ansatte
Topchefen fra SWISS gav for nyligt et interview, hvori spørgsmålet om lønnen til de ansatte blev bragt på banen, da aflønning og arbejdsbyrden var to aspekter, som mange ansatte påpegede kunne forbedres i den seneste medarbejderundersøgelse hos flyselskabet.

Nystartede kabineansatte hos SWISS tjener i gennemsnit mindre end 4.000 schweizerfranc, hvilket svarer til 31.050 kroner, men i en situation hvor det er svært at skaffe tilstrækkelig arbejdskraft, kan en højere løn fungere som et incitament, der kan hjælpe med at tiltrække nyt personale, og det skal diskuteres hos flyselskabet til september, bekræfter Dieter Vranckx.

”Lønningerne vil højst sandsynligt blive hævet,” lyder det fra koncernchefen, der samtidig betoner, at den stigende inflation ligeledes presser de ansattes privatøkonomi, hvilket flyselskabet også er opmærksomme på.

80 procent afviste overenskomst
Dieter Vranckx fortæller til Neue Zürcher Zeitung, at selvom SWISS har iværksat en rekrutteringsindsats, er det fortsat svært at skaffe alle de medarbejdere, som flyselskabet gerne vil have. Derfor har man også planlagt vintertrafikprogrammet ud fra det antal ansatte, som flyselskabet har i øjeblikket.

”Vi afholder fire kurser om måneden, der alle er fuldt bookede frem til oktober. Vi har tilrettelagt kapaciteten i vintertrafikprogrammet, så det burde kunne gennemføres med vores nuværende ansatte, de nytilkomne samt en vis reserve.”

SWISS er samtidig i gang med at forhandle om en ny overenskomstaftale med selskabets piloter. I starten af måneden afviste 80 procent af de adspurgte medlemmer i fagforeningen Aeropers en aftale, der blev fremlagt for dem. Forhandlingerne fortsætter i løbet af efteråret, og Dieter Vranckx håber, at man kan have en aftale underskrevet inden nytår.


Relaterede artikler:

SWISS får hjælp fra airBaltic

SWISS øger til Skandinavien denne vinter

40 procent mere bagageplads i SWISS-fly