Afgangstavle i lufthavn. (Foto: SAS AB)

SWISS øger til Skandinavien denne vinter

I dette års vintertrafikprogram vil SWISS foretage flere flyvninger til Københavns Lufthavn samt andre skandinaviske destinationer, og flyselskabet tilføjer derudover også en nyhed til rutekortet.

Mens sommeren fortsat er i gang, og en del lufthavne kæmper med at håndtere de mange passagerer, der rejser til og fra ferie, er flyselskaberne gået i gang med at lægge planer for, hvordan trafikprogrammerne skal se ud, når vinteren atter er over os.

Det gælder også for Star Alliance-medlemmet SWISS International Air Lines, som oplyser, at flyselskabet vil tilbyde flyvninger til 93 destinationer i løbet af vinteren, der vil blive betjent fra lufthavnene i Zürich og Genève.

Ifølge SWISS er det flere destinationer, end selskabet havde på rutekortet i vintertrafikprogrammet før, at COVID-19-pandemien blev en forhindring for flytrafikken, men frekvensen i flyvningerne vil dog fortsat være en kende lavere, hvilket resulterer i, at SWISS i vinteren vil have en kapacitet på omkring 80 procent af 2019-niveauet.

Flere skandinaviske flyvninger
SWISS oplyser, at Skandinavien er en af de regioner, der vil blive befløjet oftere i løbet af vinteren. Det betyder blandt andet, at der tilføjes en yderligere ugentlig flyvning mellem Genève og Stockholm.

I tillæg hertil vil de røde og hvide fly fra selskabet også oftere kunne ses på himlen over Danmark, da flyselskabet øger frekvensen til Københavns Lufthavn med tre ekstra flyvninger hver uge. Det samme gælder desuden for Gøteborg-Landvetter Lufthavn.

Flyselskabet har ligeledes en nyhed i vintertrafikprogrammet, da SWISS fra den 4. februar næste år vil flyve mellem lufthavnen i Zürich og den engelske by Bristol en gang om ugen. Flyvningerne vil både blive foretaget i selskabets egne Airbus A220’ere, men også i Embraer E190-fly opereret af Helvetic Airways, da de to flyselskaber har indgået en wetlease-aftale.

Ifølge SWISS håber selskabet, at den nye Bristol-rute viser sig at være særligt populær blandt britiske vintersportsentusiaster.

Har foretaget konservativ planlægning
Tamur Goudarzi Pour, som er kommerciel direktør hos SWISS, fortæller, at flyselskabet har haft de kaotiske tilstande med trængsel i lufthavne flere steder i Europa og aflyste flyvninger denne sommer med i overvejelserne, da de lagde brikkerne til det trafikprogram, der skal afvikles til vinter.

“Med tanke på de udfordringer i afviklingen af flytrafikken, som vi har været vidne til i løbet af sommeren, så fokuserer vi på at stabilisere driften hos SWISS i det kommende vintertrafikprogram.”

Det vil dog ikke kunne mærkes på udvalget af destinationer, men snarere på hvor ofte de enkelte lufthavne bliver befløjet.

”Vi kommer til at tilbyde en bredde i vores destinationer, som faktisk er større end før pandemien. Særligt i Europa har vi et attraktivt udvalg. I den forbindelse har vi dog haft en konservativ tilgang til planlægningen, hvor vi har skåret ned i frekvenserne på flyvningerne for at sikre, at vores trafikprogram er så stabilt som muligt.”

Relaterede artikler:

Wizz Air føjer to destinationer til rutekortet

Lavprisselskaber lancerer vinterruter til København

Billund lander ny rute til Englands næststørste by