Foto: Dubai International Airport.

Forvirring omkring Emirates-aflysninger

Emirates meddelte søndag eftermiddag, at selskabet stopper samtlige flyvninger fra den 25. marts, men senere er det blevet meddelt, at der fortsættes til udvalgte destinationer i 13 lande.

Normalt flyver Emirates til 160 destinationer i 80 lande, og tidligt søndag eftermiddag meldte selskabet ud, at samtlige passagerflyvninger vil blive indstillet fra den 25. marts som følge af COVID-19-pandemien.

Senere blev meddelelsen modificeret, således at der fortsat flyves til udvalgte destinationer i 13 lande, hvor der stadig er en efterspørgsel af en vis størrelse. Det skulle angiveligt være sket på baggrund af efterfølgende anmodninger fra regeringer og kunder. De 13 lande er Storbritannien, Schweiz, Hong Kong , Thailand, Malaysia, Filippinerne, Japan, Singapore, Sydkorea, Australien, Sydafrika, USA og Canada. 

Dermed lukker Emirates samtlige tre skandinaviske ruter og herunder A380-ruten til Københavns Lufthavn.

“Som et globalt luftfartsselskab befinder vi os i en situation, hvor vi ikke rentabelt kan drive passagertraffik, før landene åbner deres grænser igen, og tilliden til at rejse vender tilbage. Onsdag den 25. marts suspenderer Emirates derfor midlertidigt de fleste af sine passagereraktiviteter. Vi vil stadig foretage fragtflyvninger, hvor der stadig er travlhed. Vi følger situationen nøje, og så snart omstændighederne tillader det, genåbner vi vores ruter,” siger Sheikh Ahmed bin Saeed Al Maktoum, bestyrelsesformand i Emirates Group.

Vil undgå afskedigelser
Emirates-bestyrelsesformanden understreger, at flyselskabet stadig er en veldrevet forretning med en betydelig kontant likviditet. Alligevel bliver det nødvendigt at tilpasse omkostningerne i Dubai-flyselskabet.

Emirates vil forsøge at udskyde alle ikke-nødvendige omkostninger i kombination med et midlertidigt ansættelsesstop samt stop for konsulentarbejde. Herudover bliver det nødvendigt at indlede en dialog med leverandører om mulige omkostningsbesparelser.

Koncernens 63.600 ansatte vil blive bedt om at tage betalt eller ulønnet ferie, og der vil ske en midlertidig reduktion i grundlønnen på mellem 25 og 50 procent for størstedelen af de ansatte. Dermed vil det være muligt at undgå afskedigelser.

“I stedet for at bede medarbejdere om at forlade virksomheden, valgte vi at gennemføre en midlertidig nedsættelse af grundlønnen, da vi ønsker at værne om vores arbejdsstyrke og fastholde vores talentfulde og dygtige medarbejdere så godt som muligt . Vi vil undgå at skære ned på arbejdspladser. Når efterspørgslen vender tilbage, vil vi også være i stand til hurtigt at sadle op og genoptage vores aktiviteter,” uddyber Sheikh Ahmed bin Saeed Al Maktoum i en pressemeddelelse.

 

Relaterede artikler:

Qatar Airways flyver videre

Coronavirus: Qatar aflyser – Emirates flyver videre