Patrick de Castelbajac, ny koncernchef for Nordic Aviation Capital. (Arkivfoto: ATR Aircraft)

Fra Airbus til koncernchef i NAC

Airbus-chefen for Asien og Stillehavsområdet, Patrick de Castelbajac, afløser danske Søren M. Overgaard som koncernchef for Nordic Aviation Capital.

Det er en særdeles erfaren person fra luftfartsindustrien, der efter sommerferien sætter sig i chefstolen hos Nordic Aviation Capital (NAC), der er verdens største leasingselskab af regionale fly.

Den 48-årige Patrick de Castelbajac overtager i løbet af tredje kvartal rollen som koncernchef i NAC efter Søren M. Overgaard, der har stået i spidsen for NAC siden november 2015 efter først at have været ansat to år i virksomheden som finansdirektør.

Patrick de Castelbajac, der både har fransk og irsk statsborgerskab, vil blive domicileret på det nye hovedkontor i Limerick i Irland, og med i bagagen har han mere end 20 års erfaring fra luftfartsindustrien og en joberfaring, der passer perfekt til rollen hos NAC.

Erfaring med flykontrakter
Oprindeligt blev Patrick de Castelbajac ansat i Airbus tilbage i 2002, hvor han i begyndelsen arbejdede med indkøbskontrakter. Senere blev han forfremmet til direktør for Legal Affairs i indkøbsafdelingen, inden han i 2010 blev hentet over i den kommercielle division som Head of Negotiations i forbindelse med flysalg.

I en periode fra 2014 til 2016 var Patrick de Castelbajac endvidere koncernchef hos ATR Aircraft, indtil han i slutningen af 2016 vendte tilbage til Airbus, hvor han fik til opgave at sikre den europæiske flyproducent majoriteten i Bombardier C-Series programmet. Da den opgave var afsluttet ventede den 1. juni 2019 en stilling som regionsdirektør for Asien og Stillehavsområdet, og det er fra denne stilling, at han træder ind ad døren hos NAC senere på året.

“Jeg er meget glad for, at Patrick har accepteret muligheden for at lede NAC. Patrick har et langvarigt forhold til virksomheden, der har arbejdet med mange medlemmer af teamet i hele sin tid som koncernchef hos ATR. Han har vist stærke lederegenskaber i sine tidligere roller og vil utvivlsomt udbygge den betydelige vækst, som virksomheden har haft indtil videre. Jeg ønsker ham held og lykke med denne nye professionelle udfordring,” siger bestyrelsesformand Martin Møller i en kommentar til ansættelsen.

Direktør for personligt investeringsselskab
Det kommer ikke som nogen overraskelse, at NAC får ny koncernchef. Det annoncerede selskabet allerede i september sidste år samtidig med offentliggørelsen af årsrapporten for 2018/19.

Her blev det også aftalt, at Søren M. Overgaard, der privat er bosiddende i Holte, fremover skal være administrerende direktør for Martin Møllers personlige investeringsselskab.

Oprindeligt blev NAC etableret i Skive i 1990, inden hovedkontoret i 2004 flyttede til Billund. I dag er hovedkontoret placeret i Limerick i Irland, og NAC har afdelinger i Billund, Fort Lauderdale, Hong Kong og Singapore.

For nylig kunne NAC meddele, at porteføljen nu består af flere end 500 fly fordelt på 79 kunder i 50 forskellige land. Flyene er af typerne ATR 42, ATR 72, Bombardier Dash 8, CRJ900/1000, Airbus A220 og Embraer E-Jets.

 

Relaterede artikler:

Billund-virksomhed ejer nu over 500 fly

Milliardoverskud for dansk flyleasingselskab

“Samarbejdet med EQT er eksemplarisk”