Fly i Frankfurt Lufthavn. (Foto: Fraport | PR)

Frankfurt Airport: Starter 2024 med tocifret vækst

Det nye år kom godt fra land i Frankfurt Airport, hvor der blev registreret tocifret vækst i antallet af passagerer sammenlignet med januar 2023. Flybevægelser og fragtmængder steg ligeledes.

I to af de tre skandinaviske hovedstadslufthavne var væksten i januar beskeden, når man sammenligner med samme måned for et år siden.

Det gik bedst i Københavns Lufthavn, der noterede en fremgang på syv procent, mens Oslo-Gardermoen voksede med én procent, og Stockholm-Arlanda endte på status quo. Trafikken i flere af de regionale lufthavne i Danmark, Norge Sverige gik derudover tilbage i forhold til januar 2023.

Anderledes ser det derimod ud i Frankfurt Airport, da man i det store knudepunkt for europæisk flytrafik har gavn af, at den interkontinentale trafik for alvor har fået luft under vingerne igen, selvom det skete senere end eksempelvis flyvninger mellem landene i Europa.

Fortsat færre end i 2019
Fraport AG, der blandt andet ejer og driver Frankfurt Airport, oplyser, at antallet af passagerer, der gik gennem terminalerne i den tyske storlufthavn i løbet af januar endte med at være 11,1 procent højere, end tilfældet var i den første måned for et år siden.

4,0 millioner rejsende gjorde brug af lufthavnen i januar i år, hvorimod det tal var 3,6 millioner passagerer i januar 2023. Aktivitetsniveauet i Frankfurt Airport er dog fortsat 13 procent lavere end i 2019, hvor der blev registreret 4,6 millioner rejsende i Frankfurt Airport.

Der blev foretaget 31.060 flybevægelser i løbet af måneden. Det er 4,5 procent flere starter og landinger end i januar for et år siden, da tallet på daværende tidspunkt var 29.710. I januar 2019 var tallet derimod 37.676, og det aktuelle antal af flybevægelser er altså 17,5 procent lavere.

Ser optimistisk på udviklingen
Der blev håndteret mere fragt i storlufthavnen i januar i år, når man sammenligner med 2023. Mængden steg med 8,7 procent til 154.296 ton mod 141.838 ton for et år siden. Det er aktuelle tal svarer til 94,5 procent af 2019-nvieauet, da fragten i januar dette år blev opgjort til 163.332 ton.

Kort efter årsskiftet kom det frem, at Frankfurt Airport samlet set havde betjent 59,4 millioner passagerer i løbet af 2023. I den forbindelse udtalte Fraport AGs koncernchef Stefan Schulte, at han nærer forhåbninger til indeværende år.

”Trafiktallene for sidste år viser med al tydelighed, at efterspørgslen er ved at blev genoprettet efter COVID-19-pandemien. Folk har et stort ønske om at rejse, og derfor ser jeg optimistisk på udviklingen i 2024.”


Relaterede artikler:

Frankfurt Lufthavn: Næsten 60 millioner passagerer

Vintertrafikprogrammet i gang i store tyske lufthavne

Frankfurt Airport tester ny sikkerhedsscanner