Fly på forpladsen i Hamborg Lufthavn. (Foto: Oliver Sorg/Hamborg Lufthavn)

Vintertrafikprogrammet i gang i store tyske lufthavne

Tre af de største tyske lufthavne er gået i gang med vintertrafikprogrammet, hvor der generelt bliver tilbudt en del flere flyvninger end sidste vinter. I Frankfurt vil niveauet fra 2019/20 blive nået.

Søndag 29. oktober 2023 trådte vintertrafikprogrammet i gang, og i den forbindelse har blandt andet lufthavnene i Hamborg, Frankfurt og München fortalt om forventningerne til vinteren.

Hamborg Lufthavn er den nordligst beliggende af de tre tyske lufthavne, og her er der udsigt til en vinter med masser af flyvninger.

Eurowings, der er en del af Lufthansa-koncernen, åbner to helt nye, direkte ruter til norske Tromsø og Erbil i Irak. Herudover vender populære byer som Agadir i Marokko og Klagenfurt i Østrig tilbage denne vinter.

”Udover de klassiske feriedestinationer fokuserer flyselskaberne nu i stigende grad på regioner med bjerge og på Norden for at imødekomme efterspørgslen efter vinter- og skiture. Jeg er især glad for, at vi for første gang kan præsentere nordtyskere for en direkte forbindelse fra Hamborg til Tromsø,” siger Dirk Behrens, luftfartschef i Hamborg Lufthavn.

I forhold til sidste vinter har flyselskaberne i Hamborg Lufthavn i det nuværende vintertrafikprogram, der løber frem til 31. marts 2024, øget udbuddet af flyvninger med 20 procent. I alt flyver omkring 55 flyselskaber direkte til 95 destinationer i løbet af vinteren 2023/24.

Frankfurt kommer op på 2019-niveauet
Længere mod syd i Tyskland ligger Frankfurt Lufthavn, og også her er der udsigt til en travl vinter. Nye flyselskaber i lufthavnen er græske Sky Express, der åbner en ny rute til Athen, mens islandske Play har lanceret en rute til Keflavik-lufthavnen ved Reykjavik.

Af nyheder på langdistancemarkedet kan nævnes Brasiliens næststørste by, Rio de Janeiro, der vender tilbage med tre ugentlige Lufthansa-flyvninger. Lufthavnen i Frankfurt vil fortsat være størst i Tyskland i forhold til antallet af interkontinentale destinationer.

I vinteren 2023/24 vil der i Frankfurt Lufthavn være i alt 82 flyselskaber, der betjener 242 destinationer i 94 lande. Samlet set vil antallet af flyvninger stige med 16 procent i forhold til forrige vinter. Med et gennemsnit på 3.759 passagerflyvninger hver uge, vil vinteren 2034/24 nå et niveau, der svarer til vinteren 2019/20.

I alt vil der gennemsnitligt være 2.765 ugentlige flyvninger til 126 europæiske destinationer, mens der vil være 994 flyvninger til interkontinentale destinationer. Hver uge vil der være cirka 690.000 sæder til rådighed, hvilket er 17 procent flere end i vintertrafikprogrammet 2022/23.

A380 til to byer fra München
I München Lufthavn, der er den sydligst beliggende af de tre lufthavne, er der ligeledes en stor vinter i vente. Blandt andet Lufthansa vil åbne nye ruter, og det tyske selskab har eksempelvis tilføjet Bangalore i Indien til rutenetværket. Herudover åbnes der nye ruter til Oulu i Finland og Lanzarote.

Lufthansa-ruterne til Beijing og Shanghai, der blev betjent i den forgangne sommer, fortsætter ind i det nuværende vintertrafikprogram. Og på ruterne fra München til Bangkok og Los Angeles vil Lufthansa sætte verdens største passagerfly, Airbus A380, ind.

Det nye maldiviske flyselskab Beond vil to gange om ugen flyve til landets hovedstad, Malé, med teknisk mellemlanding i saudiarabiske Riyadh. Flyvningerne, der begynder 15. november, blive foretaget med en Airbus A319-100. Flyet er indrettet med 44 lie flat-sæder og henvender sig således til de kunder, der måtte ønske mere luksus på flyrejsen.

Fra München Lufthavn vil der vinteren 2023/24 være i alt 43 interkontinentale destinationer, 116 europæiske destinationer samt 13 destinationer i Tyskland.

 

Relaterede artikler:

Hamborg Lufthavn gør klar til ferietravlhed

Frankfurt Airport tester ny sikkerhedsscanner

Ny rekord: 36 Lufthansa-langdistancefly i München