Udvendig værelse på My Cloud Transit Hotel i Frankfurt Lufthavn (Foto: Fraport)

Frankfurt Lufthavn får transithotel

My Cloud Hotel er netop åbnet midt i transitområdet i Frankfurt Lufthavns Terminal 1. Flere af hotellets værelser har udsigt over lufthavnsområdet.

Ordet lufthavnshotel har fået en ny dimension med åbningen af My Cloud Transit Hotel i Frankfurt Lufthavn. I modsætningen til mange andre lufthavnshoteller, der ligger på landside-området, så er det nye My Cloud Hotel placeret midt i transitområdet i Terminal 1 ved gate Z25.

Hotellet, der åbnede den 6. marts, kalder sig da også transithotel, da passagererne under opholdet kan blive i transitområdet og ikke behøver at bevæge sig videre til non-Schengen området. Dermed kan man checke ind på hotellet uden at skulle forlade transitområdet, og man befinder sig dermed tæt på de gates, hvor man skal rejse videre fra.

My Cloud Hotel er indrettet med 59 værelser og kan lejes fra minimum tre timer og så længe man måtte ønske det. Fra hotelværelset er der udsigt til platformen og en stor del af lufthavnsområdet. Værelset har en størrelse på omkring 10 kvadratmeter og er indrettet med en seng, et skrivebord, et tv-og underholdningssystem samt gratis WiFi. Herudover er der naturligvis et lille badeværelse med bruser.

Receptionen i My Cloud Transithotel i Frankfurt Lufthavn (Foto: Fraport)

Receptionen er døgnbemandet, og hvis sult og tørst skal melde sig under opholdet, er der automater, hvorfra det er muligt at købe drikkevarer og snacks. Det er muligt at checke ind fra kl. 05.00 om morgenen og indtil kl. 23.00 om aftenen.

Hotellet er opført og drives af Hering Service GmbH, der er et datterselskab af entrepenørvirksomheden Hering International.

Ikke billigt at slappe af
Nu er det velkendt, at kvadratmeterpriserne i internationale lufthavne ikke ligger i den billige ende. Det afspejler sig også ved, at standardprisen for et tre timers ophold på transithotellet er 110 euro, eller hvad der svarer til 820 danske kroner. Herudover er der tillæg for udvendige værelser med vindue til flyområdet, og her er prisen 125 euro (935 kroner, red.) for tre timer.

Nu er prisfølsomheden formentlig ikke særlig stor for den kundegruppe, der er rede til at betale for et par timers hvil, mens man befinder sig i transit i forbindelse med en længere flyrejse. Her handler det i stedet om at kunne købe sig adgang til at være frisk og udhvilet, inden man når frem til destinationen.

“Det nye hotel er udtryk for ægte innovation, der leverer præcis, hvad mange af vores kunder ønsker. Hotellets værelser er designet til at lade dem slappe af og nyde deres tid i lufthavnen i privatlivets fred,” siger Christian Balletshofer, der er afdelingschef hos lufthavnsoperatøren Fraport,

Omkring Frankfurt Lufthavn findes en snes lufthavnshoteller i en radius af op til fem kilometer. Billigste overnatning på de hoteller, der ligger tættest på terminalområdet, er oftest det firestjernede Sheraton Frankfurt Airport Hotel, der lejlighedvis tilbyder overnatninger til 1.350 kroner i et 27 kvadratmeter stort værelse eksklusiv morgenmad.

 

Relaterede artikler:

CPH: Hotelejerskab gavner luftfarten

Københavns Lufthavn får nyt Comfort-hotel

Lufthavnshotel udvides

Lufthavnshotel i Aalborg åbner dørene

Fem nye Lufthansa-lounges i Frankfurt Airport