Fremgang i alle skandinaviske markeder

Trafiktallene for de større lufthavne i Skandinavien viser alle fremgang i februar måned i forhold til året før. Storlufthavnene i Stockholm og Oslo har positiv vækst, men Københavns Lufthavn topper med en fremgang på 10 %.

Den er igen blevet lidt mere underholdende at være lufthavnsdirektør. Året 2009 var kendetegnet vedkonstant tilbagegang i passagertallene. Men de første måneder af 2010 er med til at bringe optimismen tilbage hos de større skandinaviske lufthavne.

Således kunne Københavns Lufthavn i går præsentere en stigning i passagertallet på 10,4 % i februar måned sammenlignet med sidste år. Det er en fremgang på knap 136.000 passagerer, hvoraf indenrigsruterne alene tegner sig for 41.000 passagerer med en rekordstor fremgang på 30,3 %.

Samlet rejste 1.443.453 passagerer gennem Københavns Lufthavn i februar måned. Det er ca. 117.000 flere end Oslo Lufthavn, der kunne præsentere en vækst på 5,2 % og totalt 1.326.979 passagerer i februar måned.

Den svageste fremgang findes i det svenske marked, hvor Stockholm-Arlanda med en fremgang på 3 % sikrede sig 1.158.655 passagerer gennem lufthavnen i februar måned.

Generet set er der fremgang over hele linien i de skandinaviske lufthavne. Alle danske lufthavne har positive vækstrater. I Sverige er der tilbagegang i lufthavnene i Visby og Örnsköldsvik, men fremgang i de øvrige 13 lufthavne kontrolleret af LFV.

I Norge har lufthavnene samlet en vækst på 5 % i februar måned.Avionor driver i alt 47 lufthavne i Norge, og alle har fremgang i februar måned med undtagelse af Bardufoss, Alta, Lakselv, Andøya, Sandane og Sandnessjøen.

Fototekst: Københavns Lufthavn er topscorer blandt de skandinaviske storlufthavne med en vækst på 10,4 % i februar måned.