Fugle i begge motorer

Piloterne på et næsten nyt Boeing 737-900 fly mente, at de havde fået fugle i begge motorer under opstigningen fra Berlin Schönefeld-lufthavnen.

Piloterne på et Boeing 737-900 fly fra det israelske luftfartsselskab El Al var dobbeltuheldige, da flyet mandag lettede fra Berlins Schönefeld Lufthavn med kurs mod Tel Aviv i Israel. Eller det troede de i hvert fald. For i cirka 1.100 meters højde erklærede de ”Mayday” og bad om tilladelse til at returnere til Schönefeld, da piloterne mente, at begge motorer var blevet ramt af i alt fire fugle. Motorinstrumenterne viste dog ingen tegn på at det skulle være tilfældet, skriver Aviation Herald.

Flyet blev bedt om at stige til knap 1.700 meter inden det blev guidet ind på indflyvningen til Berlin-lufthavnens Bane 25R. Under indflyvningen rapporterede piloterne om problemer med den ene motor. Flyet landede dog uden problemer cirka 30 minutter efter det var lettet.

Ny næse og motor
Sikkert nede på jorden igen blev der konstateret store skader på flyets næse og vingekanter. Dagen efter kom et Boeing 747-fragtfly fra El Al til Berlin med en ny næse og en ny motor til det uheldige fly.

Boeing-flyet, med registreringen 4X-EHB, blev leveret til El Al for kun fire måneder siden.

Foto: Micha Sender / Wikimedia Commons