Finnairs A319 er klar ved gate 11 i Billund Lufthavn (Foto: Ole Kirchert Christensen)

Fyldte fly gav Billund god start

En række nye helårsruter og god belægning gav Billund Lufthavn solid passagervækst i årets første måned. På indenrigstrafikken stod det dog sløjt til.

Mange passagerer i flyene og en stribe nye ruter gav Billund Lufthavn en rigtig god start på det nye år. Således havde Danmarks næststørste lufthavn en passagerfremgang på 11,5 procent i januar sammenlignet med samme måned sidste år. I alt gik 210.642 passagerer gennem lufthavnen. Det er første gang nogensinde, at Billund Lufthavn har mere end 200.000 passagerer i årets første måned.

“De høje belægningprocenter, som vi så i 2017, fortsætter ind i 2018, og sammen med en række helårsruter, der ikke var etablerede i starten af 2017, giver det den store vækst i såvel procenter som antal,” siger Kjeld Zacho Jørgensen, direktør for Billund Lufthavn.

Blandt de nye ruter, der kom til i 2017, er flere Wizz Air-ruter og en Ryanair-rute til Poznan.

Et godt mix
Luftfartsdirektøren forventer, at de positive takter vil fortsætte resten af året, hvor Billund Lufthavn blandt andet siger goddag til det norske flyselskab Widerøe og en Bergen-rute samt får en Wizz Air-rute til Wien med fire ugentlige flyvninger.

“Med et godt mix af netværks- og lavprisselskaber er der et solidt fundament bag de seneste mange måneders vækst, og vi forventer, at det vil vise sig gennem store dele af 2018,” siger Kjeld Zacho Jørgensen.

Helt store magnet
Udenrigsruterne havde 155.883 rejsende, hvilket er en fremgang på 15,1 procent i forhold til året før. Chartertrafikken havde 47.649 rejsende, hvilket er en stigning på 4,5 procent.

“Spanien har været den helt store magnet i januar, og står for op mod 60 procent af den samlede chartertrafik, så sol og strand har tilsyneladende stået højt på ønskelisten for mange. Derudover kan vi se et stigende antal skirejsende, der foretrækker den hurtige transport til Alperne frem for en lang køretur,” forklarer Kjeld Zacho Jørgensen.

Dermed tegner der sig omtrent det samme billede i Billund Lufthavn, som der gjorde i Aalborg Lufthavn i januar. Flere udenrigspassagerer og flere skiturister. De to jyske lufthavne deler også skæbne, når det kommer til udviklingen i indenrigstrafikken. Her er der nemlig tilbagegang. Således rejste 6.433 passagerer i januar mellem Billund og København med SAS’ indenrigsfly. Det er en tilbagegang på 15,8 procent. I Aalborg var indenrigstilbagegangen på knap 10 procent.

 

Relaterede artikler:

Solid vækst i Billund i 2017

Lavere priser på Storebælt presser Billund-rute

Billund Lufthavn får rute til Wien

Syvende Wizz Air-rute fra Billund