KLM-fly lastes med catering. (Foto: KLM Catering Services Schiphol | Facebook)

Fyret efter 25 år: Tog en flaske vand

KLM Catering Services har nultolerance overfor ansatte, som tager mad eller drikkevarer, der er tiltænkt flypassagerer. Det fik erfaren medarbejder at føle, da han blev fyret for at tage en flaske vand.

KLM Catering Services var i sin gode ret til at afskedige en medarbejder, der blev taget i at tage en flaske vand fra et KLM-fly, da han var på arbejde i Amsterdam Schiphol. Manden er heller ikke berettiget til erstatning for uberettiget afskedigelse.

Det har en appelret i Amsterdam netop afgjort, skriver nltimes.nl. Den 54-årige mand blev afskediget efter 25 års ansættelse i KLM Catering Services.

Manden blev afskediget uden varsel i efteråret 2019, da en af hans overordnede så ham hælde indholdet af en flaske kildevand, der havde været ombord på et af flyene, ned i sin egen drikkeflaske.

Krævede erstatning
Den afskedigede medarbejder valgte efterfølgende at sagsøge KLM Catering Services for uberettiget afskedigelse og krævede en erstatning på samlet 480.000 euro, eller hvad der svarer til næsten 3,6 millioner kroner.

Distriktsretten i Haarlem ved Amsterdam frikendte sidste år KLM-selskabet, og nu er appelretten nået frem til samme resultat.

Manden argumenterede for, at afskedigelsen var alt for streng i betragtning af, at han havde været ansat i 25 år. Han pegede også på sin status som familieforsørger. På grund af den øjeblikkelige afskedigelse mistede han ligeledes retten til at få dagpenge.

Skulle alligevel smides væk
Han forklarede, at han ikke var klar over, at han kunne miste sit job på grund af en flaske vand, og at flasken alligevel ville være blevet kastet væk, fordi den ikke var blevet brugt under flyvningen.

KLM Catering Services, der leverer måltider til KLM-flyvninger, mente, at manden burde have vidst, at virksomheden har en nultolerancepolitik i forhold til at tage mad eller drikkevarer, der er beregnet  til passagererne.

Og det uanset værdien. At stjæle er at stjæle, og den slags er med til at ødelægge den tillid, der skal være mellem medarbejder og virksomhed.

Havde personlige vandflasker
Virksomheden havde netop for at undgå, at medarbejderne tog vand fra flyene, i 2019 udleveret en vandflaske til alle de ansætte, som de kunne bruge til at tappe postevand i. Medarbejderne fik i den forbindelse at vide, at de ikke fik lov til at tage drikkevarer, der skulle bruges i flyene, eller havde været med i flyene.

Appelretten bemærker i sin afgørelse, at det, at medarbejderen hældte indholdet af en flaske kildevand ned i sin egen flaske, tydede på, at han godt vidste, at det ikke var tilladt.

Retten bemærkede videre, at han vidste, at virksomheden havde en “nultolerancepolitik” med hensyn til tage af virksomhedens forsyninger.

 

Relaterede artikler:

Ny KLM-strejke i Amsterdam-Schiphol

SAS dømt for uberettiget afskedigelse

Strid om opsigelser forsinkede 7.000 flypassagerer