Afgangstavle i Københavns Lufthavn. (Arkivfoto: Ole Kirchert Christensen)

Halvdelen af CPH’s ruter betjenes i juli

Flyselskaberne vil i juli flyve til 85 destinationer fra Københavns Lufthavn. Det er cirka halvt så mange destinationer som i juli sidste år, men næsten en fordobling i forhold til sidste måned.

Kun 151.085 passagerer rejste gennem terminalerne i Københavns Lufthavn i juni. Det er en stigning på godt 40.000 passagerer i forhold til maj måned, men til gengæld et massivt fald på 94,9 procent i forhold til de 2,94 millioner passagerer, som benyttede CPH i juni sidste år.

Københavns Lufthavn ser dermed fortsat ind i den mest stille sommer i mands minde, men kan dog glæde sig over, at der så småt begynder at komme gang i trafikken igen.

Antallet af destinationer man kan flyve til med rutefly fra CPH voksede i juni til 44 mod 161 i juni sidste år, og lufthavnen forventer ud fra det antal ruter, som flyselskaberne har meldt ud, at antallet af destinationer vokse til 85 i juli. Sidste år var der ruteflyvning til 167 destinationer i juli.

Der er dog langt færre flyvninger til de enkelte destinationer, og antallet af flysæder til salg i juli forventes derfor at lande på knap 28 procent af kapaciteten i samme måned sidste år.

Fra 100.000 rejsende til 5.000 rejsende på en dag
“Den gode nyhed er, at det igen er muligt at rejse ud og mærke dele af verden, holde ferie eller lave forretning. Den dårlige nyhed er, at der er meget, meget langt igen til, vi ser noget, der bare minder om situationen før coronaen,” siger Peter Krogsgaard, kommerciel direktør i Københavns Lufthavn.

Sidste år havde CPH knap ni millioner passagerer i juni, juli og august, og flere dage med over 100.000 rejsende, mens der i juni i år var i gennemsnit 4.870 passagerer dagligt. Det er dog en stor stigning i fra årets absolutte lavpunkt den 9. april, hvor der blot var 427 rejsende gennem lufthavnen.

85 procent færre rejsende denne sommer
”Som verden ser ud lige nu, forventer vi et fald i antal rejsende denne sommer på omkring 85 procent. Det betyder, at Danmark vil miste op mod 1,5 millioner udenlandske turister og forretningsfolk i sommermånederne,” siger Peter Krogsgaard.

Det er dyrt ikke blot for luftfarten men også for hele den danske oplevelsesøkonomi med for eksempel hoteller, kultur og restauranter, understreger den kommercielle chef.

I Københavns Lufthavn er restauranter og butikker dog begyndt at åbne igen, og 20 af lufthavnens 146 butikker og serveringssteder er nu åbne – heriblandt den store taxfree-butik efter sikkerhedskontrollen.

 

Relaterede artikler:

CPH: Fald i sommertrafik på op til 95 procent

CPH fokuserer på at genoprette rutenetværk

Underskud på op til 750 millioner kroner i CPH