ATR 72-600 fra SAS i Hamburg Airport. (Foto: Kevin Hackert | Shutterstock.com)

Hamborg Lufthavn aflyser alle afgange

Sikkerhedspersonalet i Hamborg Lufthavn samt fire andre tyske lufthavne går i strejke torsdag. I den nordtyske lufthavn aflyses samtlige 141 afgange, hvoraf SAS efter planen skulle have gennemført fem.

Den tyske fagforening Verdi har i den grad bidraget til at forstyrre trafikafviklingen i de tyske lufthavne på det seneste. Jordpersonalet hos Lufthansa samt sikkerhedspersonalet i lufthavnene er organiseret i fagforeningen, der har indledt en omfattende arbejdskamp for bedre løn- og arbejdsvilkår.

Torsdag går det ud over flyselskaber og passagerer i fem tyske lufthavne, henholdsvis Hamborg, Berlin, Køln/Bonn, Stuttgart og Karlsruhe/Baden-Baden, idet sikkerhedspersonalet her vil nedlægge arbejdet.

Det oplyser fagforeningen i en pressemeddelelse.

Rammer 40.000 passagerer
Strejken indledes onsdag aften kl. 22.00 og slutter på samme tidspunkt torsdag aften. Det betyder, at det ikke vil være muligt at gennemføre flyafgange fra de fem lufthavne i løbet af den 24 timer lange strejke.

Hamborg Lufthavn, der årligt har omkring 200.000 passagerer fra Danmark, skulle i løbet af torsdagen have afviklet 142 flyafgange og håndteret 145 flyankomster med omkring 40.000 passagerer.

Det bliver nu ikke muligt, og flyselskaberne har i løbet af onsdagen været i gang med at ombooke passagerer og omdisponere flyene. 

“For at kompensere for de aflyste flyafgange må der forventes talrige ombookinger til fredag ​​den 15. marts 2024 og de følgende dage. Flyselskaberne havde oprindeligt planlagt 151 starter og 158 landinger i Hamborg Lufthavn til fredag. Flyene forventes derfor at være meget efterspurgte,” oplyser lufthavnen.

SAS tillader fri ombooking
SAS flyver fra Københavns Lufthavn til både Berlin, Hamborg og Stuttgart, og ifølge SAS vil det være muligt uden ekstra omkostninger at ombooket til en ny afgang i perioden fra 13. til 18. marts på selskabets egne afgange og med samme afgangslufthavn og destination.

SAS har torsdag planlagt fem afgange fra København til Hamborg, henholdsvis kl. 08.00, 11.10, 14.05, 17.45 og 21.00. Ifølge data fra Flghtradar24.com gennemføres fire af disse uden at have passagerer med tilbage fra den tyske lufthavn. Det er kun afgangen kl. 11.10 fra CPH, der aflyses. 

SAS har derudover planlagt en rundtur fra København til Berlin kl. 14.15 samt en rundtur til Stuttgart kl. 12.25. Disse gennemføres uden passagerer på returflyvningen.

 

Relaterede artikler:

Lufthansa-strejke: 28 danske afgange aflyses

Lufthansa frygter store forstyrrelser ved ny strejke

100.000 passagerer berøres af ny Lufthansa-strejke