Fra en terminal i Hamborg Lufthavn. Foto: Hamborg Lufthavn

Hamborg Lufthavn gør klar til ferietravlhed

Ferietravlheden rammer så småt Hamborg Lufthavn, der på de travleste dage i løbet af juli forventer over 50.000 passagerer. Lufthavnen forventer at nå indeks 80 i antal rejsende i forhold til 2019.

Sommerens travle rejsesæson har ramt Danmark og store dele af det europæiske kontinent.

Også i Tyskland har feriesæsonen ramt, alt afhængig af hvor man er bosiddende. I Hamborg og området omkring begynder sommerferien dog først 13. juli, og byens internationale lufthavn har derfor fortsat tid til at forberede det store rykind.

Hamborg Lufthavn, der i normale år benyttes af flere hundrede tusinde danskere, forventer stor travlhed, når lufthavnens 55 flyselskaber vil betjene over 115 direkte destinationer.

Ved feriens begyndelse forventer Hamborg Lufthavn op mod 350.000 ugentlige passagerer, hvilket svarer til omkring 80 procent af 2019-niveauet. Det er samtidig cirka 10 procent flere end i sommeren 2022. Fredag 14. juli forventes at blive en af de travleste dage med over 50.000 passagerer og op til 175 afgange og 175 ankomster.

Yderligere foranstaltninger
For at kunne håndtere det forventede rykind har Hamborg Lufthavn forberedt sig længe for at kunne levere en god oplevelse for de feriehungrende rejsende.

”Som lufthavn har vi truffet yderligere foranstaltninger for at sætte passagerer i stand til at planlægge deres afrejsedag mere pålideligt,” siger Katja Bromm, kommunikationschef i Hamborg Lufthavn.

”I den forgangne ​​sæson – den første rejsebølge efter coronapandemien – har alle virksomheder i lufthavnen fået vigtige erfaringer, som nu hjælper os. Som lufthavn er vi afhængige af tekniske løsninger og den personlige støtte fra partnerne – hermed var vi allerede i stand til at opnå positive resultater i efteråret 2022.”

Lufthavnen kan blandt andet tilbyde over 30 selvbetjeningsmaskiner til bagage og boardingkort, ligesom det såkaldte ’Slot & Fly’ gør det muligt for passagererne gratis at reservere tid i sikkerhedskontrollen for mere smidig gennemgang.

Reservér tid i sikkerhedskontrollen
Som følge af sommertravlheden vil Hamborg Lufthavn åbne sine terminaler allerede klokken 03.15, mens sikkerhedskontrollen vil være bemandet fra klokken 03.30. Herudover åbner flere flyselskaber også deres check-in-skranker tidligere end normalt.

For at lette oplevelsen for de rejsende hen over sommeren kommer Hamborg Lufthavn med en række råd, hvor det bedste tip er, at man skal ankomme i god tid i lufthavnen. Mindst to timer før afgang, lyder det.

Lufthavnen anbefaler, at man aftenen før afrejse checker ind på flyet og reserverer et tidspunkt i sikkerhedskontrollen. Herudover anbefales det, at man kun medbringer ét stykke håndbagage, så det går hurtigere i sikkerhedskontrollen.

Sidst lyder anbefalingen, at hvis man ankommer i bil, bør man reservere en parkeringsplads online, da der vil være pres på parkeringspladserne i højsæsonen.

 

Relaterede artikler:

Lukker start- og landingsbaner i Hamborg Lufthavn

Hamborg Lufthavn gør det muligt at undgå ventetid i køer

Hamborg Lufthavn klarede sig bedre end forventet