Beijing Capital Airlines Airbus A330-200 (Foto: YBen)

Helsinki bliver snydt for endnu en Kina-rute

Helsinki Lufthavn må kigge langt efter nye ruter til Chendu, Kunming og Beijing, som to kinesiske flyselskaber tidligere har stillet i udsigt.

De kinesiske flyselskaber under indirekte ejerskab af HNA-konglomeratet har tilsyneladende svært ved at leve op til de planer, som løbende er blevet annonceret.

Det er i år kommet til at gå ud over Helsinki Lufthavn, der netop har måttet vinke farvel til en ny rute med Beijing Capital Airlines fra Beijing til Helsinki. Det var planen, at ruten skulle have været startet op den 1. juli med tre ugentlige flyvninger med Airbus A330-200. Opstartstidspunktet er blevet rykket flere gange, og nu har det kinesiske flyselskab endegyldigt valgt at fjerne flyvningerne, skriver airlineroute.net.

Oprindeligt var det faktisk planen, at Beijing Capital ville flyve fra Beijing til København i sommeren 2018, men da Air China ansøgte om og fik tilladelse til at flyve til CPH, måtte det HNA-ejede flyselskab trække sig som følge af begrænsninger i trafikrettighederne.

Lucky Air udeblev
I Helsinki Lufthavn er det ikke første gang, at man bliver svigtet af et kinesisk flyselskab. Den 17. januar i år skulle HNA-selskabet Lucky Air have startet en trekantsrute mellem Kungming, Chengdu og Helsinki med to ugentlige flyvninger. Men flyselskabet kom aldrig.

Det var ellers planen, at der skulle flyves med fly af typen Airbus A330-300 fra moderselskabet Hainan Airlines. Flyet ville starte i Kunming og mellemlande i Chengdu, inden det fortsatte til Helsinki, og med udsigt den ottende og niende kinesiske destination fra Helsinki, var der stor glæde hos den finske hovedstadslufthavn.

“At få det første kinesiske flyselskab til Finland understøtter vores mål om at udvikle Helsinki Lufthavn som et vigtigt trafikknudepunkt mellem Europa og Asien. Målt på antallet af flyforbindelser er Helsinki Lufthavn nummer et i Nordeuropa og ifølge passagerundersøgelser en af verdens bedste lufthavne. Vi ønsker det nye flyselskab hjerteligt velkommen til Finland og Helsinki Lufthavn,” sagde Joni Sundelin, Senior Vice President hos den finske lufthavnsoperatør Finavia, i september sidste år.

Nu må Helsinki Lufthavn slikke sårene, og fremover vil den finske lufthavn nok være mere forsigtig, inden man rækker armene i vejret, hvis nye HNA-selskaber melder deres ankomst.

 

Relaterede artikler:

HNA Group i økonomiske vanskeligheder

Kinesisk flyselskab fravælger CPH

Kinesere udebliver fra nordisk rute

Kinesere åbner Helsinki-rute