Airbus A320-200-fly fra SAS i Københavns Lufthavn. (Foto: Marieke van Hulst Pedersen | Theaviationplatform.dk)

Her er SAS’ største ruter fra Danmark

Sidste år var det en af ruterne fra Københavns Lufthavn, der var den største i SAS’ skandinaviske udbud, siger flyselskabet, der netop har opgjort hvilke danske ruter, som flest passager fløj med.

2023 blev for SAS’ vedkommende blandt andet karakteriseret af det første kvartalsoverskud i mere end tre år, den igangværende Chapter 11-proces i USA samt offentliggørelsen af et nyt ejerskab i form af et konsortium bestående af Air France-KLM, den danske stat, Castlelake og Lind Invest.

Som følge af at man nu er trådt over tærsklen og har taget hul på et nyt år, har det skandinaviske flyselskab gjort status over 2023.

Sidste år havde SAS samlet set 22.075.783 passagerer, hvoraf 956.816 var charterpassagerer, ombord i selskabets fly.

I tillæg til passagertallene har flyselskabet ligeledes kastet et blik på rutekortet og set på hvilke af disse, der endte med at være de største i året, der gik.

De mest populære ruter
I toppen af listen finder man ruten fra København til Oslo, dernæst følger København og Stockholm, mens ruten fra Oslo-Gardermoen til Stockholm-Arlanda indtager tredjepladsen. Det er således den skandinaviske hovedstadstriangel, der stadig er den vigtigste i rutenetværket.

På europæisk plan er det ruten mellem Stockholm-Arlanda og London-Heathrow, der var den største i SAS’ trafikprogram sidste år, mens flyselskabet fortæller, at ruten fra den danske hovedstadslufthavn til New York-Newark var den mest populære i selskabets udbud af interkontinentale flyvninger.

Udover ruterne til den norske hovedstad og den amerikanske storbylufthavn fremhæves henholdsvis indenrigsruten til Aalborg Lufthavn samt den europæiske rute til London-Heathrow som de to største i deres kategorier, som SAS beflyver fra Københavns Lufthavn.

Gør status over indenrigsflyvninger
Sidste års tre største indenrigsruter fra de lufthavne, der tilsammen udgør den skandinaviske hovedstadstriangel, er ligeledes blevet offentliggjort. Fra Københavns Lufthavn drejer det sig om indenrigsruterne til Aalborg Lufthavn, Aarhus Airport samt Vágar Lufthavn på Færøerne. Sidstnævnte er ikke en reel dansk indenrigsrute, men en rute i rigsfælleskabet.

I Norge har der særligt været efterspørgsel på flyvninger mellem Oslo-Gardermoen og Trondheim, Bergen samt Stavanger, mens SAS fra Stockholm-Arlanda havde travlt på indenrigsruterne til Luleå, Gøterborg samt Umeå i det nordøstlige Sverige.

 

Relaterede artikler:

SAS trafiktal: Beskeden passagervækst i december

Norwegian og SAS lavest i kapacitetsudvikling

Nyt trafikprogram: Fem nye SAS-ruter fra København